Gündem

AKP'li eski başkan 'Satış' iddia etmişti, belediyeden açıklama geldi: Kendi döneminde yapılmış

"Yeni bir satış planı varmış gibi yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır"

05 Temmuz 2024 07:51

T24 Haber Merkezi

Eski Üsküdar Belediye Başkanı ve AKP üyesi Hilmi Türkmen tarafından ortaya atılan, CHP'li Üsküdar Belediyesi'nin belediyeye ait gayrimenkulleri satışa çıkardığı iddiasıyla ilgili Üsküdar Belediyesi'nden yanıt geldi.

Türkmen, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Sahibinden satılık belediye" ifadesini kullanarak, "Üsküdar’da 20 yıldır en ufak gayrımenkul, taşınmaz satışına bile şiddetle karşı çıkan CHP’nin gerçek yüzünü siz de tanıyın diye özellikle paylaşmak istedim," dedi ve bu satışların CHP yönetimi altında gerçekleştiğini öne sürdü.

Üsküdar Belediyesi ise bu iddiaları kesin bir dille yalanladı. CHP'li Sinem Dedetaş'ın başkanlık yaptığı belediyeden yapılan açıklamada, "Sosyal medyada yer alan, Üsküdar Belediyesi’nin taşınmazlarını sattığına ilişkin paylaşımlar tamamen bir algı oluşturma çabasıdır," ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, "Konut projeleri, 'Satışı yapılmak üzere' AKP'li eski belediye başkanı Hilmi Türkmen döneminde yapılmış ve satıştan gelecek gelir de 2024 bütçesine eklenmiştir," denildi ve ek olarak, "Önceki dönem planlanan, 2024 yılı 5 milyar liralık Üsküdar Belediyesi bütçesinin 1.3 milyar lirası, yani bütçenin yüzde 27’si taşınmazların satışı üzerinden yapılmıştır," bilgisi paylaşıldı.

Belediye, "2023 yılında ve 1 Ocak-31 Mart 2024 tarihleri arasında da belediye tarafından taşınmaz satışları yapılmıştır. Yeni bir satış planı varmış gibi yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır," diyerek mevcut durumu açıkladı.

Üsküdar Belediyesi, kamuoyunu ve Üsküdarlı komşularını doğru bilgilendirme adına bu açıklamayı yapma gereği duyduğunu belirtti.