Politika

AKP’li Bülent Arınç’tan Meclis’teki eylemi engellenen Emine Şenyaşar’a: Allah yardımcınız olsun

27 Ağustos 2024 17:11

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Başbakan Yardımcısı AKP’li Bülent Arınç, Meclis’e taşıdığı adalet nöbeti Meclis polisince engellenen Emine Şenyaşar’a "Allah yardımcınız olsun" dedi.

2018 seçimlerinde eşi ve iki oğlu dönemin AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından öldürülen Emine Şenyaşar, adalet nöbetini Meclis’e taşıdı. Şenyaşar’ın eylemi Meclis polisleri tarafından içtüzüğü aykırı olduğu ve Meclis’te eylem yapılamayacağı gerekçesiyle engellenmek istendi. Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar, bunun üzerine nöbete genel sekreterlik binasının karşısında devam etti.

Hastaneden taburcu olan Emine Şenyaşar yine Meclis’te: Çocuğumu bıraksınlar ben de eve gideyim

"Meclis'te bu işler olur, olmaz; onu bilmem"

Gazete Duvar’dan Ceren Bayar’ın haberine göre, o sırada aracıyla adalet nöbetinin yapıldığı yerden geçen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Başbakan Yardımcısı AKP'li Bülent Arınç, Emine Şenyaşar’ın yanına geldi. Arınç, Ferit ve Emine Şenyaşar’a, “Allah yardımcınız olsun. Meclis’te bu işler olur, olmaz; onu bilmem ama sizin davanızı bütün Türkiye biliyor. Ben de bir ara ilgilendim ama sonuç alamadık. Allah hepinizin yardımcısı olsun” dedi.

"
"