Politika

AKP Sözcüsü Çelik ve Bakan Fidan'dan Katz'a: Bir soykırımcı katilin hezeyanı, soykırımcı Netanyahu Hükümeti’nin hadsizlik ve arsızlık abidesi

02 Ağustos 2024 21:50

T24 Haber Merkezi

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz'ın "Erdoğan tüm özgür dünyanın duruşuna karşı, sadece Hamas'ın katillerine ve tecavüzcülerine verdiği destek uğruna Türkiye'yi bir diktatörlüğe dönüştürüyor" ifadelerini kullandığı paylaşımının ardından Katz'a cevap verdi. Çelik, "Özgür dünyanın gür sesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Nazilerin ve katillerin sesi ise Netanyahu ve Katz gibilerdir" diye yazdı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bu şahıs soykırımcı Netanyahu Hükümeti’nin hadsizlik ve arsızlık abidesidir" diyerek Katz'a tepki gösterdi.

TIKLAYIN - İmamoğlu'ndan İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a cevap: Demokrasiyi ve hukuku, elinde on binlerce çocuğun kanı olan birilerinden öğrenecek değiliz

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu etiketleyerek bir paylaşım yaptı. Mesajını İbranice, İngilizce ve Türkçe olarak paylaşan Katz'ın, "Her şeyin güzel olacağı günler için umut edelim" diyerek paylaşımını bitirmesi tepki çekerken Katz'ın paylaşımına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu'nun ardından bir tepki de Çelik'ten geldi. Çelik, X hesabından şöyle yazdı:

"İsrail’in NAZİ kafalı Dışişleri Bakanı Katz’ın Devletimizi ve Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan açıklaması bir soykırımcı katilin hezeyanıdır. Soykırımcı hükümetin Dışişleri Bakanı olan Katz, demokrasi ve özgür dünya adına konuşabilecek son kişi bile değildir. Cumhurbaşkanımızın izlediği Filistin politikası, özgür dünyanın gerçek iradesidir. Özgür dünyanın gür sesi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Nazilerin ve katillerin sesi ise Netanyahu ve Katz gibilerdir. Netanyahu hükümeti, işledikleri soykırım suçları nedeniyle er ya da geç yargılanacaktır."

Fidan: Bu şahıs soykırımcı Netanyahu Hükümeti’nin hadsizlik ve arsızlık abidesi

Hakan Fidan’ın X hesabından yaptığı açıklama da şu şekilde:

“Israel Katz’ın, Dışişleri Bakanlığı yapmak yerine, ülkemizi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı kendi hezeyanlarına sürekli konu etmesi tam bir hastalık halidir. Kabinedeki varlığı, iftira ve yalan kusma saplantısından ibaret olan bu şahıs soykırımcı Netanyahu Hükümeti’nin hadsizlik ve arsızlık abidesidir.”

Katz, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda şöyle yazmıştı:

"Erdoğan tüm özgür dünyanın duruşuna karşı, sadece Hamas'ın katillerine ve tecavüzcülerine verdiği destek uğruna Türkiye'yi bir diktatörlüğe dönüştürüyor. Türkiye'de 57 milyon kullanıcısı olan Instagram'ı engelliyor, İsrailli bir atlet bir Türk atleti yendi diye spor yayınlarını kesiyor, Türkiye'nin askeri ihtilaf içinde olmadığı demokratik bir ülkeyi işgal etmekle tehdit ediyor ve ticari ilişkileri keserek Türk ihracatçılarına yıllık 6 milyar dolar zarar veriyor.

Erdoğan; bilimsel, kültürel, teknolojik ve ekonomik kabiliyetlere sahip bir Türk devletini alıp yok ediyor, ilerici ve müreffeh bir Türkiye inşa eden Atatürk'ün mirasını ortadan kaldırıyor. Her şeyin güzel olacağı günler için umut edelim."

Instagram'a erişim engeli!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin ölümü ile ilgili taziye mesajlarının Instagram tarafından engellediğini söyleyerek tepki göstermesinin üzerinden 2 gün geçtikten sonra, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, sosyal medya mecrasına erişim engeli getirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram'a erişim engeline ilişkin yaptığı açıklamada, "Atatürk'e hakaret", “kumara ve uyuşturucuya yönlendirme”, “çocuğa yönelik cinsel istismar” gibi katalog suçlara işaret ederek, "Ülkemizin koyduğu kurallar var. Ülkemizin değerleri, hassasiyetleri var. Uyarılarımıza rağmen katalog suçlarını dikkate almadılar. Erişim engeli getirdik. Kanunlarımıza uyduklarında erişim yasağı kalkar"  ifadelerini kullandı. 

TIKLAYIN - Instagram'a erişim engeli getirildi

TIKLAYIN - Ulaştırma Bakanı Uraloğlu'ndan "Instagram" açıklaması: Katalog suçlarını dikkate almadılar; ülkemizin kuralları, değerleri var

TIKLAYIN - AYM'den İletişim Başkanlığı'nın yetkilerine sınırlama: İptal kararı duyurusu dakikalar sonra silindi, siteye erişilemiyor

TIKLAYIN-Instagram'a erişim engeline hükümetten ilk açıklama: "Bildiğimi okurum, istediğimi yayınlarım, istediğimi yayınlamam" diyorlar

 

 
"
"