Politika

Erdoğan MKYK'nın kararını imzaladı; AKP'de kongre süreci başladı | Ömer Çelik'ten BRICS'e üyelik sürecine ilişkin açıklama

03 Eylül 2024 07:11

AKP MKYK, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Erdoğan, AKP'yi kongreye götürecek kararı imzaladı. Kongre süreci yarın başlıyor.

AKP’nin MKYK toplantısında alınan kararla, 8’inci olağan büyük kongre süreci resmen başladı. Kongre sürecinin ekim ayında başlatılması, nisan sonuna kadar il kongrelerinin tamamlanması, 2025 Mayıs ayında da büyük kongrenin yapılması planlanıyor. Kulislere göre, yerel seçimlerden sonraki süreçte gündeme gelen "değişim" beklentileri de kongre ile birlikte karşılanmış olacak.

Edinilen bilgilere göre, toplantıda Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, kongre hazırlıklarıyla ilgili yapacağı sunumda, bu sürece ilişkin yürütülecek takvimi paylaşacak.

Gençlere devredilecek

Türkiye'nin haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kongreler ile birlikte hem il-ilçe yönetimlerinde, hem de parti yönetiminde önemli oranda değişime gitmesi bekleniyor. Erdoğan’ın özellikle 2028 seçimlerini de dikkate alarak MKYK’da değişime gideceği ve parti vitrinini daha genç kadrolardan oluşturacağı ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugüne kadar hem kongre sürecinde hem de seçim sürecinde mevcut kadrolarından yüzde 50’den fazlasını değiştirme yoluna gitmişti. AKP kaynaklarına göre, önümüzdeki kongrede daha yüksek oranda bir değişimin olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Türkiye, BRICS'e üye olacak mı?

MKYK toplantısı devam ederken AKP Sözcüsü Ömer Çelik, gazetecilere gündemdeki konulara ilişkin açıklama yaptı.

AKP'de kongre sürecinin başladığını söyleyen Çelik, büyük kongreyle ilgili takvimin mart ayının sonunda netleşeceğini söyledi. AKP Sözcüsü, "Yeni trendlere uygun, yeni modeller nasıl oluşturabiliriz, bunlar üzerinde hazırlıklarımız var." diye konuştu.

Türkiye'nin BRICS'e üyelik talebinin olduğunu da kaydeden çelik, "Süreç devam ediyor, somut gelişme olursa paylaşırız." dedi.

TIKLAYIN-AKP'li Çelik: Teğmenlere hakaret kabul edilemez, yemin töreninde Atatürk'ü anmaları kadar doğal bir şey yoktur

TIKLAYIN-AB'ye tepki mi: Türkiye'nin BRICS üyeliğine başvurduğu iddiası, Hakan Fidan AB toplantısından döner dönmez gündeme geldi

"
"