Gündem

Akit yazarı teğmenleri hedef aldı: Yargılama başlarsa ne diyeceklerini 28 Şubatçı abilerine soracaklar

11 Eylül 2024 10:02

Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, mezuniyet töreninde kılıç kaldırarak 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyen teğmenleri hedef alarak; 'Yargılama başlarsa ne diyeceklerini 28 Şubatçı abilerine soracaklar' ifadelerini kullandı.

Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, bugünkü köşe yazısında mezuniyet töreninde kılıç kaldırarak 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diyen teğmenleri hedef aldı. Karahasanoğlu'nun yazısı şöyle:

'Hesap sorulmaya başlandığında, “Yok yok. Biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz sloganını, asla seçilmişlere karşı değil, siyasi iktidara karşı değil, biz Yunan düşmanına karşı haykırdık” diyeceğinizden, adım kadar eminim..

Şimdiden uyaralım.

Şimdiden hazırlığınızı yapın..

Şimdi “28 Şubat’ta tanklar rutin yürüdü” diyenlerin sözcülüğüne soyunan Saygı Öztürk’ün, eski yıllarda çalıştığı Hürriyet gazetesi o tarihte “Tank sesleri” diye manşet atmıştı.. Vatandaşın darbe olduğunu sandığını yazmıştı..

Şimdi yargılanan komutanlar, “Tank sesi de ne? Bu rutin bir şey. Darbe olduğunu zanneden vatandaşlardan özür dileriz. Böyle niyetimiz olamaz” dememişlerdi..

Şimdi de..

“Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye slogan atanlar, “Pişman değiliz” diyorlar.

“İktidara karşı kılıçlar çekildi” başlığına itiraz etmiyorlar..

Ama yarın yargılama başlarsa.. 

Ne diyeceklerini, 28 Şubatçı abilerine soracaklar..

Da..

Alacakları cevabın fayda edeceğini sanmam.'

Yazının tamamını okumak için tıklayın

"
"