Gündem

Akit yazarı Selma Savcı, LGBTİ+'ları hedef gösterdi: Bu mayın tarlalarının kökünü kurutmak bizim boynumuzun borcu

04 Ekim 2024 09:57

T24 Ankara

Akit yazarı Selma Savcı, Bursa'da Sinema Günleri kapsamında gösterilen Uçsuz Bucaksız adlı film ile LGBTİ+ propagandası yapıldığını öne sürerek; "Bu mayın tarlalarının kökünü kurutmak bizim boynumuzun borcu" ifadelerini kullandı. 

Akit yazarı Selma Savcı, bugün kaleme aldığı yazısında yine LGBTİ+'ları hedef gösterdi. Bursa'da film gösterimleri sırasında propaganda yapıldığını iddia eden Savcı'nın yazısı şöyle: 

"Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin 'Sinema Günleri' adı altında gerçekleştirdiği etkinlik bir anda LGBT propagandasına dönüştü. Cinsel içeriklerin ve cinsel kimlik değişiminin vurgulandığı 'Uçsuz Bucaksız' adlı film, Kültürpark'ta aralarında çocukların da bulunduğu izleyicilere gösterildi. Kız çocukların öpüştüğü sahnelerin de yer aldığı gösterimin ardından transeksüelizm tanımının beyaz perdeye yansıtıldığı görüntüler Büyükşehir Belediyesinin kurumsal hesaplarından paylaşıldı. "Toplumun öğrettiği ve/veya dayattığı kimliklerin ötesinde bir film..." ifadeleriyle servis edilen afiş sosyal medyada büyük tepki çekti.

Bakın burada kesinlikle siyasete girmek benim işim değil, ama işin ucunda “kimliklerin ötesinde bir film” diyerek bir algıyı; evlatlarımızın arasına pompalamak isteyen kim ve hangi X parti varsa da karşılarında dimdik durmaya ve kalemimizin gücü yettiği kadar da yazmaya devam ederiz. Diyorum ya, bu işin şakası yok! Bu işin ciddiyetini unutmadan geçmişten günümüze yollarımıza döşenmek isteyen mayın tarlalarından dikkatli geçmek yerine bu mayın tarlalarının kökünü kurutmak bizim boynumuzun borcudur. Bu böyle biline…"

Yazının tamamını okumak için tıklayın


'Gecenin Kıyısı'nda taraf tutmanın anlamsızlığı üzerine bir hikâye

 

 

 

 

"
"