Spor

Akit yazarı Paris Olimpiyatlarını hedef aldı: Toplumsal cinsiyet eşitliği gibi 'virüs' özelliği taşıyan bir etkileşim var

23 Ağustos 2024 08:24

Akit yazarı Ahmet Gülümseyen, Paris Olimpiyatlarını hedef alarak; "Sporu kendisine maske yapan ve masumane gözüken davranışın arkasında kılık-kıyafet, dövme, kumar, misyonerlik, toplumsal cinsiyet eşitliği gibi gençlik üzerinde ‘virüs’ özelliği taşıyan bir etkileşim var" ifadelerini kullandı. 

Akit yazarı Ahmet Gülümseyen, bugün kaleme aldığı yazısında Paris Olimpiyatları'nı müslümanlığa uygun olmadığı gerekçesiyle eleştirdi. Gülümseyen'in yazısı şöyle:

"İslam kültürüyle çelişen bu uygulamayla, toplumun değerleri bir bir ayaklar altına alınıyor. Spor aracılığıyla çocuk ve gençlerimiz, Müslüman kimliğinden uzaklaşıp, kimlik kargaşası/buhranlığı yaşanmasına neden olabiliyor. Daha önce (2021) bu satırlarda yer alan düşüncelerimizi bir kez daha hatırlama/hatırlatma gereği duyuyoruz. “Sporu araç olarak kullanıp, gençlik başta olmak üzere toplumun genleri-ayarlarıyla oynama, sinir uçlarına dokunma ustaca-sinsice gerçekleştiriliyor. Sporu kendisine maske yapan ve masumane gözüken davranışın arkasında kılık-kıyafet, dövme, kumar, misyonerlik, toplumsal cinsiyet eşitliği gibi gençlik üzerinde ‘virüs’ özelliği taşıyan bir etkileşim var. Kimlerin bu konuda rahatsız olduğu ve tarafımıza yapılan ölçüsüz saldırılarda bulunduklarını, internet arama motorlarında görmek mümkün…” 

Yazının tamamını okumak için tıklayın

"
"