Spor

Akit yazarı: Madalya önemli değilse dinsizlik ve cinsiyetsizlik propagandasına dönüşen Paris’teki o ‘oyunlarda’ ne işiniz vardı

14 Ağustos 2024 08:49

Akit yazarı Ahmet Gülümseyen, Paris Olimpiyatları'nda Türkiye'nin altın madalyasız dönmesini ve 'madalya önemli değil' diyenleri hedef alarak; "Sporcularımız Paris Olimpiyatlarında tarihi bir başarısızlığa imza atılarak, 40 yıl sonra altın madalyasız döndü. Organizasyonu, Guatemala, Fas, Dominika ve Pakistan’ın ardından 64. sırada bitirdik. ‘Madalya o kadar önemli değil!’ deniliyor. Madem öyle, dinsizlik ve cinsiyetsizlik propagandasına dönüşen Paris’teki o ‘oyunlarda’ ne işiniz vardı" ifadelerini kullandı. 

Akit yazarı Ahmet Gülümseyen, "Türk ‘sporu’ sınıfta kaldı, ‘futbol’ ne durumda" başlıklı yazısında Paris Olimpiyatları'ndaki cinsiyet tartışmalarını ve Türkiyeli sporcuların altın madalyasız dönmelerini eleştirdi. 

"Madalya önemli değilse dinsizlik ve cinsiyetsizlik propagandasına dönüşen Paris’teki o ‘oyunlarda’ ne işiniz vardı" diyen Gülümseyen'in yazısı şöyle: 

"Süper Lig ve Olimpiyatlar. Bir hafta içerisinde şahit olduğum bu iki etkinlik, sporumuzun geleceği için önemli ipuçlarını içeriyor. Nasıl yani? Sporcularımız Paris Olimpiyatlarında tarihi bir başarısızlığa imza atılarak, 40 yıl sonra altın madalyasız döndü. Organizasyonu, Guatemala, Fas, Dominika ve Pakistan’ın ardından 64. sırada bitirdik. ‘Madalya o kadar önemli değil!’ deniliyor. Madem öyle, dinsizlik ve cinsiyetsizlik propagandasına dönüşen Paris’teki o ‘oyunlarda’ ne işiniz vardı!..

Ülke sporunda bunlar yaşanırken, Türk futbolunun aynası olan Süper Ligde, hafta sonu oynan ilk hafta karşılaşmalar vardı. Lig zirvesinin ‘gediklilerinden’ şikâyet sesleri yükselmedi. Başkan ve yöneticileri, rakipleri veya hakemler hakkında sessizliğe büründüler. İşte özlenen bir tablo bu!"

Yazının tamamını okumak için tıklayın

"
"