Gündem

Akit yazarı Latif Şimşek'ten Instagram erişim engelini eleştirenlere: Bırakın devlet de işini yapsın!

09 Ağustos 2024 08:35

Akit yazarı Latif Şimşek, Instagram'a getirilen erişim engeline ilişkin olarak kaleme aldığı yazıda asıl meselenin sosyal medya olmadığını iddia ederek; "Bırakın devlet de işini yapsın. Instagram denilen mecra da Türkiye’de yayın yapacaksa, Türkiye’nin şartlarına uyması gerektiğini bilecek" ifadelerini kullandı. 

Akit yazarı Latif Şimşek, bugün kaleme aldığı yazıda Instagram'a getirilen erişim engelini savunarak "Bırakın devlet de işini yapsın" ifadeleriyle yasaklamaların emperyalist güçlerin Türkiye üzerinde tahakküm kurmasını önlemek adına olduğunu öne sürdü.

Şimşek'in yazısı şöyle: 

"Mesele sosyal medya mı yoksa  başta eğitim sistemi olmak üzere 1940’lardan itibaren Türkiye’nin her kademesinin emperyalistler tarafından ele geçirilip kontrol altına alınması mı? İnstagram’a gelinceye kadar Türkiye ne badireler atlattı.

Şimdi birileri oturmuş, İnstagram kapatıldı diye ağıtlar diziyor. Bırakın ağıt dizmeyi sevinin. Bu adımları atabilen bir devletiniz olduğu, olabildiği için şükredin. Türkiye adına her türlü kararı veren ve iktidarlara dikte eden batıya, artık; “Bir dakika burası dingonun ahırı değil”denilebildiği için mutlu olun. 

Bırakın devlet de işini yapsın. İnstagram denilen mecra da Türkiye’de yayın yapacaksa, Türkiye’nin şartlarına uyması gerektiğini bilecek. İfade özgürlüğü adına, İnstagram ya da başka platformların koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne meydan okumasına sessiz mi kalacağız. İnstagram, Türkiye’nin koyduğu şartlara “evet” demeden kesinlikle tekrar açılmamalıdır."

Yazının tamamını okumak için tıklayın. 

"
"