Gündem

Akit yazarı Erdoğan ve İmamoğlu'nun diploma polemiğini yazdı: Erdoğan'ınki gerçek; bel bağladıkları adamlarınkinde büyük bir soru işareti var

04 Ekim 2024 10:14

T24 Ankara

Akit yazarı Murat Alan, Erdoğan'ın diplomasının gerçek olup olmadığı tartışmaları sürerken İmamoğlu'nun diplomalarının yayınlanmasıyla devam eden polemiğe ilişkin olarak; "Başkan Erdoğan’ın diploması yüzde yüz gerçek ama, bel bağladıkları adamlarınkinde büyük bir soru işareti var! Sahte diploma goygoycularını sus pus eden bir tartışma dönüyor" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın diplomasını gerçekliğine dair tartışmalar devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun lisans ve yüksek lisans diplomaları yayınlandı. 

Akit yazarı Murat Alan ise İmamoğlu'nun diplomasının "şaibeli" olduğunu öne sürdüğü bir yazı kaleme aldı. Alan'ın yazısı şöyle: 

"Başkan Erdoğan’ın diploması yüzde yüz gerçek ama, bel bağladıkları adamlarınkinde büyük bir soru işareti var!

Sahte diploma goygoycularını sus pus eden bir tartışma dönüyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun şahsi özgeçmişinde, “Trabzon Lisesi’nden mezun olduktan sonra KKTC’de Doğu Akdeniz Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünü kazandım. Bir süre sonra kaydını Girne Amerikan Üniversitesi İletişim Fakültesi İşletme bölümüne aldırdım. KKTC’de iki yıllık eğitimin ardından İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’ne yatay geçiş yaptım ve 1994 yılında mezun oldum.” ifadesi yer alıyor.

İmamoğlu katıldığı bir programda, genelde düşük puanlı öğrencilerin tercih ettiği özel bir üniversiteden, İstanbul Üniversitesi gibi yüksek puanla öğrenci alan üniversiteye geçişini, “derslerim de iyiydi Allah için, ben de başvuru yaptım İstanbul Üniversitesi’ne. Zaten o dönemde 3 sene bu geçiş işleri oldu. Sonra da iptal edildi. Bir daha hâlâ geçiş yapamıyorsun. Biz başvurduk, biz de geçiş yaptık ve geldim İstanbul’a. Üniversite yaşamımda yoğun bir iş hayatım başladı, benim burada. Ticaret yaptım, babamın işi olan inşaat işiyle haşır neşir oldum. Hatta işimin yöneticisi oldum, meşhur köfteci dükkanlarımı açtım. Acayip işim var, acayip mesaim var. Bu esnada yine duramadım, hem fakülte takımında hem de üniversite takımında futbol oynamaya başladım” ifadesiyle izah ediyor. 

Ben, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “ay em okey” düzeyindeki İngilizcesiyle, İstanbul İngilizce İşletmeden nasıl mezun olduğunu sorgularken, deneyimli gazeteci Fuat Uğur işi beş basamak öteye taşımış..

“Bu kısmı işin çerezi, asıl skandal Ekrem beyin yatay geçişinde” diyor Fuat Uğur ve şu tespitlerde bulunuyor: “Anlattıklarının hiçbiri doğru değil. Türkiye’de üniversite sınavlarına girdin. İÜ İngilizce İşletme bölümü en az 400 puanla aldığından, doğal ki kazanamadın. Ama sen ne yaptın? Parayı bastırıp Girne Üniversitesi’ne girdin. Sonra da 1990’da Girne Üniversitesi’nin denkliğini kabul etmediği halde İstanbul Üniversitesi’nin puanla kazanamadığın İngilizce İşletme bölümüne, yasa dışı olarak yatay geçiş yaptın. Dolayısıyla diploman geçersiz."

Yazının tamamını okumak için tıklayın


'Gecenin Kıyısı'nda taraf tutmanın anlamsızlığı üzerine bir hikâye

 

 

 

 

"
"