31 Ekim 2024 10:17
T24 Haber Merkezi
Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, "teröristlerle görüştüğü" iddiasıyla tutuklanan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer hakkında kaleme aldığı yazıda; "Suç işlediği çok kesin olan kim var ise... Mahkeme kararı ile kesinleşmiş mahkumiyet kararı bulunmasa da... Kamu vicdanında suçludur... Sabıka belgesi, yargılama şartının belli prosedürleri sebebi ile tamamlanmadığı aşamada dahi, gerçekte suçlu, ama kağıt üstünde masum gibidir... Bu hukuki kavramları; donu ile sahneye çıkanlara 6 milyon şarkı parası ödeyen İBB’nin başkanı Ekrem İmamoğlu bilmez" ifadelerini kullandı.
Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in terör suçlamasıyla tutuklanmasını kaleme aldı. Karahasanoğlu'nun yazısı şöyle:
"Fetullah Gülen ölmeden önce, bir avukatı aracılığı ile sabıka kaydı müracaatı yapsaydı..
“Sabıkasızdır” belgesini alırdı..
Bugün, Murat Karayılan, avukatı vasıtası ile müracaat etsin; “Sabıkasızlık belgesi”ni cebine koyar..
İki aydır tartıştığımız küçük Narin’in katili sıfatı ile yargılananlar, hatta bugün için tutuklu olanlar, yakında duruşmaya çıkacaklar.
Hakim Adli Sicil’den gelen belgeyi duruşmada okuyacak: “Sabıkalarının olmadığı görüldü” diye tutanağa geçirecek..
Bu kapsamda, davası henüz açılmamış olandan başlayın.
Davası açılmış, ama hakkındaki karar kesinleşmemiş herkes, sabıkasızdır..
Ama bu sabıkasızlık, o kişinin gerçekten bugüne kadar suç işlemediği, tertemiz olduğu anlamına gelmez..
Narin öldürüldü, bundan kimsenin şüphesi yok..
Ama kim öldürdü, yargılama sonunda belli olacak.
Bugün için, Narin’in katili olarak kimseyi gösteremezsiniz..
Katili gösteremiyor olmamız, Narin’in öldürülmediği, Narin üzerinden bir cinayet suçu işlenmediği anlamına gelmez..
Aynı şekilde, dün gözaltına alınan, DEM kontenjanından CHP listesine aktarılarak Esenyurt Belediye Başkanı seçtirilen Ahmet Özer de, sabıka belgesi istediğinde, “Kesinleşmiş mahkumiyet kararı yoktur” anlamındaki aldığı yazı, o tarihe kadar kendisinin hiçbir suç işlemediği anlamına gelmez..
Yürüyen davası olabilir.
Daha önce işlediği ama, ortaya çıkarılamayan suçları olabilir..
Devam eden suç niteliğindeki eylemleri olabilir..
Dünkü gözaltı ile birlikte, o suçların soruşturulması, yargıya intikal etme aşamasına, daha yeni gelmiş olabilir..
Nasıl ki Fetullah Gülen, ölene kadar mahkumiyet almadığı için, sabıkasız idi, ama kamu vicdanında suçlu idiyse.. (Mahkumiyetinin olmaması da, evrensel bir hukuk ilkesinin uygulanması sebebine dayanıyor. Savunması alınmadan, mahkumiyet veremezsiniz. Adam Türkiye’ye gelmedi ki, savunma versin. Savunma yapamadı ki, mahkumiyet veresiniz.)
Suç işlediği çok kesin olan kim var ise..
Mahkeme kararı ile kesinleşmiş mahkumiyet kararı bulunmasa da..
Kamu vicdanında suçludur..
Sabıka belgesi, yargılama şartının belli prosedürleri sebebi ile tamamlanmadığı aşamada dahi, gerçekte suçlu, ama kağıt üstünde masum gibidir..
Bu hukuki kavramları; donu ile sahneye çıkanlara 6 milyon şarkı parası ödeyen İBB’nin başkanı Ekrem İmamoğlu bilmez.."
Yazının tamamını okumak için tıklayın.
CHP'li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklandıProf. Dr. Ahmet Özer, 31 Mart seçimlerinde CHP ve DEM Parti'nin "kent uzlaşısı" kapsamında, CHP'nin Esenyurt adayı olmuş ve yüzde 49 oy oranıyla belediye başkanı seçilmişti. Özer, 30 Ekim sabahı hakkında yürütülen "PKK/KCK örgüt üyeliği" soruşturması kapsamında ev baskınıyla gözaltına alındı. Evinde, arabasında ve belediye binasında arama yapıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasına göre, aynı zamanda akademisyen olan Özer'in, geriye dönük yapılan 10 yıllık inceleme kapsamında, görüştüğü 694 kişinin "örgüt mensubu olduğu" iddia edildi. Açıklamaya göre, belediye başkan adayı olduğunda adli sicili soruşturulan Özer'in, hakkında telefon dinlemesi uygulandığı, konuşma dökümlerinin oluşturulduğu, fiziki takibe alındığı ve hesap hareketlerinin incelendiği öğrenildi. Soruşturmanın üç ay önce başlatıldığı, Özer'in KCK'lı Remzi Kartal'la yapılan görüşmesinin ise çözüm süreci zamanı 2015'te gerçekleştiği öğrenildi.
Özer'in ifadesi: Hepsi uydurma, kayyım atanmasının alt yapısı oluşturulduÖzer, yaklaşık 12 saatlik gözaltı süresinin ardından gece yarısı "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklandı. Hakimlik ifadesinde suçlamaları kabul etmediğini söyleyen Özer, "Ben 1,5 milyonluk şehrin belediye başkanıyım, çağrılsaydım koşa koşa ifade vermeye gelirdim. Bunların hepsi uydurma, zorlama siyasi atraksiyonlar ile görevden alınmam için uydurulmuştur. Kayyım atanmasının alt yapısı oluşturulmuştur" dedi. Özer, "10 yıldan fazladır CHP'ye mensubum, en son seçimde aday oldum, İmamoğlu'nun danışmanlığını yaptım, Devlet Planlama Teşkilatı'nda Recep Yazıcıoğlu ile görev yaptım, bugüne kadar bir şey yok, 10-15 yıl önceki bir takım olaylar gündeme getirilerek görevimden uzaklaştırılmaya çalışılıyor" diye ifade verdi. "Terör örgütüyle bağını" gösteren “en önemli görüşme” başsağlığı konuşmasıymışİstanbul Başsavcılığı’nın Özer hakkındaki tutuklamaya sevk yazısında, Özer’in “Terör örgütüyle bağını gösteren en önemli telefon konuşmasının”, üç kardeşi hakkında "örgüt üyeliği"nden işlem yapılan Mehmet Kaya isimli kişiyle, annesinin vefatından sonra başsağlığı için yaptığı telefon görüşmesi olduğu belirtildi. Savcılık ifadesi sürerken "Esenyurt Belediyesi'ne kayyım atandı" iddiasıÖzer'in savcılık ifadesi sürerken, İçişleri Bakanlığı tarafından Esenyurt Belediyesi'ne Beşiktaş Kaymakamı Oğuzhan Bingöl'ün kayyım olarak atandığı öne sürüldü. Haber ilk olarak, Sabah gazetesi ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik tarafından servis edildi. Ancak Atik, 15 dakika sonra yeni paylaşımda düzeltmeye gitti. T24'e açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "Biraz evvel TBMM'de iktidar kulisinde konuştuğumuz İçişleri Bakanı böyle bir işlemin yapılmadığını söyledi. Ancak Sulh Ceza Hakimliği'nden tutuklama kararı çıkarsa daha sonra işleme bakacaklarını ifade etti. Biz hepimiz bu memlekette bu cümlelerin satır aralarının ne anlama geldiğini biliyoruz" dedi.
İçişleri Bakanlığı: Esenyurt Belediyesi'ne kayyım atandıİçişleri Bakanlığı'nca, Ahmet Özer'in tutuklanmasının ardından sabah saatlerinde yapılan açıklamada İstanbul Vali Yardımcısı Can Aksoy'un Esenyurt Belediyesi'ne kayyım olarak atandığı duyuruldu. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklama şöyle: "Esenyurt Belediye Başkanlığı ile ilgili Basın Açıklamamız: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 2024/162302 sayılı soruşturma kapsamında 'PKK/KCK Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak' suçundan mahkemece tutuklanan Esenyurt Belediye Başkanı şüpheli Ahmet ÖZER; Anayasa'nın 127'inci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47'inci maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılmıştır. 5393 sayılı Belediye Kanunun 45 ve 46'ıncı maddeleri uyarınca İstanbul Vali Yardımcısı Can AKSOY İstanbul Valiliğince Esenyurt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." Avukatı: Kiracısı olan öğrencinin amcasının 'davası var' diye ilişkili gösteriliyorT24'e açıklama yapan Ahmet Özer'in avukatı Şevket Tuci, "Müvekkilimize kumpas kurulduğu açık. Örneğin Mehmet diye biriyle görüşüyor. Mehmet'in kardeşi örgütle ilişkili ama Mehmet'in sicili temiz, bundan suçlanıyor. Mesela Ahmet Özer evini kiraya veriyor. Kiralayanlar öğrenci, ev kirasını da öğrencilerden birinin amcası ya da babası. Kirayı ödeyen kişinin örgütten davası var diye bununla ilişkili gösteriliyor" dedi. Tutuklanan Ahmet Özer hakkındaki “en önemli görüşme” başsağlığı konuşması çıktı
|
© Tüm hakları saklıdır.