Gündem

Ahu Tuğba'nın kızı Anjelik Calvin'den cenaze açıklaması: Kesinleşen bir tarih yok

20 Eylül 2024 09:17

Ahu Tuğba'nın kızı Anjelik Calvin, sosyal medya hesabından, annesinin cenaze törenine dair merak edilen sorular için açıklama yaptı. 

Yeşilçam'ın yıldız ismi Ahu Tuğba, 1 Eylül 2024 tarihinde ABD'de hayatını kaybetti. Cenazesinin ülkesine getirilmesi konusunda bir dizi problem çıkan Tuğba'nın kızı Anjelik de zaman zaman son durum hakkında sosyal medya hesabından açıklama yapıyor. 

"Doğru tarihi haber vereceğim"

Calvin sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Cenaze tarihi diye bir tarih asla belirlenmedi. Henüz US DEPARTMENT OF STATE yeni Amerikan pasaportumu göndermedi. ABD doğumluyum ve Türk pasaportum vizem neredeyse yok. Ülke sınırlarında sorun yaşamamak adına bu süreçte birkaç gün daha beklenecek. Taziyeleriniz, dualarınızı okuyorum. Allah hepinizden razı olsun. Hiçbir açıklamaya itibar etmeyin. Siz sevenleri çok değerlisiniz. Dostlarına mutlaka buradan doğru cenaze tarihini ve saatini bildireceğim. Bunu haberden değil, benden duyacaksınız elbet. Ortada kesinleşen tarih ve cami yoktur. Doğru tarihi haber vereceğim."

Ahu Tuğba kimdir?

Ahu Tuğba İstanbul Yeşilköy'de varlıklı bir ailenin tek çocuğu olarak dünyaya geldi. İstanbul Amerikan Kız Lisesi, Robert Lisesi'nin kızlar bölümünden mezun oldu. Yönetmen Metin Erksan'ın Beyoğlu'nda gezerken kendisini görüp film çekme teklifi ile sinema hayatı başladı.[3] Henüz ortaokuldayken sinema dünyasına girdi. Kanada'da Concordia Üniversitesi'nin İngiliz Dili bölümündeki öğrenimini yarım bıraktı.[4]

1970'lerin sonlarından itibaren Türk sinema dünyasında tanınmaya başladı. 1980'lerin başlarında üne kavuştu ve 80'li yıllarda Türk sinemasının seks sembollerinden biri oldu. Genellikle hayat kadını, uyuşturucu bağımlısı fakat kalbi temiz karakterleri canlandırmıştır. Erkekçe dergisine pozlar vermiştir. Gazino sanatçısı olarak çeşitli gösteriler yaptı. 1987 yılında müzik albümü yaptı.
Ahu Tuğba hayatı boyunca toplam 10 kez evlilik yapmıştır. İkinci evliliğini 1981 yılında Mustafa Ulusoy ile yapmıştır.[5] 1991 yılında Arnavut asıllı Amerikalı doktor Timmy Alejtanij ile yaptığı evliliğinden kendisi gibi "Ahu" (Ajelbegü Ahu Anjelik Alejnatij) adında 11 Kasım 1993 doğumlu bir kız çocuğu vardır.

Ahu Tuğba, İstanbul'un Osmanbey semtinde Guantenamera adlı gece kulübünün sahibiydi.

Ahu Tuğba Amerika Birleşik Devletleri'nin Miami şehrinde kızıyla beraber yaşamaktaydı.

1 Eylül 2024 tarihinde Miami şehrindeki evinde hayatını kaybetti.[6] Kızı, annesinin son birkaç gündür öksürdüğünü ve uzun süredir ileri derecede KOAH hastası olduğunu belirtti.

(Kaynak: wikipedia)

"
"