Gündem

Ağaçları savunurken öldürülen Reşit Kibar'ın ailesi adalet peşinde

"Eşim, ‘Bir ağaç kesilirse benim selam okunur’ demişti"

08 Eylül 2024 07:11

Artvin'in Çifteköprü köyünde, bir bungalov projesi için gerçekleştirilen ağaç kesimi sırasında hayatını kaybeden Reşit Kibar'ın ailesi, olaya karışanların yargı önüne çıkarılmasını talep etti. Kibar'ın ölümü, ağaç kesimi sırasında yaşanan silahlı bir müdahale sonucu gerçekleşmişti.

TIKLAYIN - Hopa halkı, ağaç kesimini engellemek isterken öldürülen Reşit Kibar için ayağa kalktı

BirGün'den Semra Kardeşoğlu'nun haberine göre, Reşit Kibar'ın eşi Rukiye Kibar, olayı şu sözlerle aktardı: "Reşit ‘Bir ağaç kesilirse benim selam okunur’ demişti. O gün sadece bir ağaç kesilmişti ve eşim gözümün önünde vuruldu." Kibar, eşinin doğayı koruma çabası içinde olduğunu ve ağaç kesimini engellemeye çalışırken öldürüldüğünü belirtti.

Kibar ailesi, olayın ardından tetiği çeken Muhammet U. ile birlikte silahın sahibi olduğu iddia edilen Fikret M. ve ilgili firma sahiplerinin de aralarında bulunduğu tüm sorumluların yargılanmasını istedi. Aile, bu kişilerin adalet karşısında hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

TIKLAYIN - Hopa'da Reşit Kibar’ın öldürüldüğü silahlı saldırının görüntüleri ortaya çıktı

Artvin'in yüzde 80'i madencilik şirketlerine ruhsatlandırılmış durumda ve bölgede ağaç kesimi sık sık gündeme geliyor. Olayın protesto edildiği Borçka'da düzenlenen gösterilerde, katılımcılar Reşit Kibar'ın anısını yaşatmak ve doğayı koruma çağrısında bulundu. Protestoda, "Bundan sonra bu kentte dereler Metin Hoca, ağaçlar hep Reşit olacak" ifadeleri kullanıldı.

"
"