Dünya

AFP analizi: Ukrayna, Rusya'da en az 800 kilometre kare alan kontrol ediyor

14 Ağustos 2024 09:21

T24 Dış Haberler

Fransız haber ajansı AFP'nin Savaş Enstitüsü verileri üzerinde yaptığı analize göre Ukrayna, pazartesi günü itibariyle Rusya toprakları içindeki Kursk bölgesinde en az 800 kilometre kare alan kontrol ediyor.

Kiev, geçen salı günü Rusya'nın güneybatıdaki sınır bölgesine sürpriz bir şekilde girerek bir haftalık süreçte Kursk'un 28 bölgesinde kontrol sağladı. Rus güçleri, henüz Ukraynalıları püskürtemedi.

Washington merkezli kar amacı gütmeyen bir araştırma şirketi olan Savaş Enstitüsü, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle ilgili düzenli güncellemeler sunuyor. AFP analizine göre, yapılan araştırma Ukrayna'nın Rusya'da 800 kilometre kare alan kontrol ettiğine işaret ediyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ordusuna Ukrayna askerlerinin topraklarından çıkarılmasını emrederken, 120 bin kadar Rusya vatandaşının evlerinden tahliye ettiği belirtiliyor. 

Pazartesi günü yayınlanan bir videoda Ukrayna ordusunun başındaki Oleksandr Sirski'nin Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'ye askerlerinin Rusya'da bin kilometre karelik alanını ele geçirdiğini söylediği duyuluyordu.

 

"
"