Gündem

Adnan Oktar davasında yüzlerce yıl ceza alan iki kişi, Yunanistan'a kaçarken yakalandı

17 Temmuz 2024 19:44

Adnan Oktar suç örgütü davasında "nitelikli cinsel saldırı" suçundan ayrı ayrı 50 yıl 6 ay ve 39 yıl 8 ay 7 gün hapis cezasına çarptırılan iki kişi, Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalandı.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Adnan Oktar suç örgütüne yönelik yeniden görülen davanın ardından hüküm giyen ve firari olan Kemal Ayaz ile Emre Kutlu, Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalandı. Mahkeme kararıyla haklarında yurt dışına çıkış yasağı bulunan sanıkların, Uzunköprü hudut sahasında yakalandığı bildirildi.

Davanın ana sanığı Adnan Oktar, "örgüt yöneticiliği", "cinsel istismar", "eğitim hakkının engellenmesi", "eziyet", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" ve "kişisel verilerin kaydedilmesi" suçlarından toplamda 891 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme heyeti ayrıca Oktar'ı diğer sanıkların suçlarından sorumlu tutarak, toplamda 8 bin 658 yıl hapse mahkum etmişti.

Kemal Ayaz ve Emre Kutlu ise aynı davada "nitelikli cinsel saldırı" suçundan ayrı ayrı 50 yıl 6 ay ve 39 yıl 8 ay 7 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Firari oldukları bilinen Ayaz ve Kutlu'nun Yunanistan'a kaçma girişiminde bulundukları tespit edilmiş, bu durum üzerine Türk ve Yunan güvenlik birimlerinin iş birliğiyle Uzunköprü hudut sahasında yakalandıkları belirtildi.

Gözaltına alınan Kemal Ayaz ve Emre Kutlu, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"
"