Sağlık

Adıyaman'da bebek ölümüne ihmal iddiası: Aile adalet arıyor

"Hastane yönetimi ve ilgili doktorlar hakkında başlatılan soruşturma maalesef beklenen ilerlemeyi göstermiyor"

13 Ağustos 2024 07:35

Adıyaman’da, iki aylık Hamza bebeğin ihmal sonucu yaşamını yitirdiği iddiası ailenin adalet arayışını gündeme getirdi. Bebeğin ailesi, yaşananlarla ilgili yetkililerden tatmin edici bir yanıt alamadıklarını belirtiyor.

Hamza bebek, boğmaca tanısıyla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesine yatırılmıştı. Ancak ailenin iddiasına göre, bebeğin tedavisinde kullanılması gereken solunum cihazının geç gelmesi nedeniyle küçük bebek hayatını kaybetti. BirGün'den Sibel Bahçetepe'nin aktardığına göre, bu durum, ailenin hastane yönetimi ve ilgili sağlık personeli hakkında şikayette bulunmasına neden oldu.

Baba Tacettin Delikanlı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hastane yönetimi ve ilgili doktorlar hakkında başlatılan soruşturma maalesef beklenen ilerlemeyi göstermiyor. Olayın üzerinden dört ay geçti ancak sorumlular hala cezalandırılmadı," dedi. Aile, Adalet Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'na başvurularının ardından somut bir gelişme olmazsa konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacaklarını ifade etti.

"
"