Çevre

Adalılardan İmamoğlu'na çağrı: Sabır değil, somut çözümler ve takvim bekliyoruz

"Minibüslerin Ada yollarına uygun olmadığı ve turistler yerine Adalıların ihtiyaçlarının gözetilmesi gerektiği belirtiliyor

10 Temmuz 2024 12:14

T24 Haber Merkezi

Dünya Mirası Adalar'dan Gündüz Vassaf ve Derya Tolgay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na açık bir çağrıda bulundu. UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmeyi amaçlayan Adalar'da, toplu ulaşım sorunlarına dikkat çeken ve minibüs uygulamasının geri çekilmesini talep eden bu çağrı, Adalar'ın ekosistemine ve tarihi dokusuna verilen zararları gündeme getirdi.

Ulaşım sorunları ve çevresel tehditler

Adalılar, İmamoğlu'ndan, motorlu taşıt kullanımının yarattığı yapılaşma baskısı, ekosistemin tahribatı, orman yangınları ve kazalar konusunda duyarlılık göstermesini ve bu sorunlara kalıcı çözümler üretilmesini istiyor. Vassaf ve Tolgay, İBB Başkanı'nın daha önce verdiği ulaşım vaatlerini hatırlatarak, bu sözlerin artık somut eylemlere ve net bir takvime dökülmesi gerektiğini vurguladı.

Ulaşım çalıştayı ve Adalıların beklentileri

Adalar sakinleri, minibüslerin geri çekilmesi ve vapur seferlerinin eski düzenine dönmesi talepleriyle birlikte, Adalar için özel bir ulaşım çalıştayının düzenlenmesini ve bu çalıştayda Adalıların ihtiyaçlarının öncelikli olarak ele alınmasını bekliyor. Ayrıca, minibüslerin Ada yollarına uygun olmadığı ve turistler yerine Adalıların ihtiyaçlarının gözetilmesi gerektiği belirtiliyor.

Vaatlerden eyleme geçiş zamanı

İmamoğlu'nun geçmişteki "gülerek karşılıyorum" ifadesine atıfta bulunan Adalılar, bu kez İBB Başkanı'nın, Adalar'daki ulaşım krizine yönelik duyarlı ve somut adımlar atmasını umuyor. İBB'nin, tasarım çağrılarını şeffaflık ilkeleri doğrultusunda Adalılarla paylaşması ve bu süreçte Adalıların sesine kulak vermesi bekleniyor.

Tasarım ve uygulama için çağrı

Topluluk, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden, Ada yollarına uygun yeni ulaşım araçlarının boyutları ve yolcu kapasitesi konusunda dikkatli olunmasını talep ediyor. Adalılardan gelen geri bildirimler doğrultusunda, seçilen tasarımın uygulanması için gerekli adımların hızla atılması ve bu sürecin tüm İstanbullularla şeffaf bir şekilde paylaşılması gerektiği vurgulanıyor.

Bu sürecin, sadece Adalılar için değil, tüm İstanbullular için önemli olduğu belirtilirken, yerel yönetimin bu konudaki duyarlılığı ve etkinliği büyük önem taşıyor. Adalılar, İmamoğlu'ndan somut adımlar ve belirlenen bir takvim bekliyor.

Dünya Mirası Adalar'dan Vassaf ve Tolga imzalı açık mektubun tamamını okumak için tıklayın.

"
"