Politika

Adalet Bakanlığı onay verdi: AKP'li Tuğrul Türkeş, Osman Kavala'nın da olduğu Gezi sanıklarını ziyaret edecek

27 Temmuz 2024 16:22

T24 Haber Merkezi

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türkiye Delegasyonu Başkanı ve AKP Milletvekili Tuğrul Türkeş, Gezi davası sanıklarını cezaevinde ziyaretine ilişkin müracaatına Adalet Bakanlığı şifahen onay verildiğini duyurdu. Türkeş, ziyaretin en kısa zamanda gerçekleştirileceğini açıkladı. 

Geçen günlerde, Gezi davasından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan iş insanı Osman Kavala 'nın yanı sıra Gezi davasından 18 yıl hapis cezası alan Mine Özerden, Çiğdem Mater, Can Atalay ve Tayfun Kahraman’la cezaevinde görüşme talebini Adalet Bakanlığı'na ilettiğini açıklayan MHP'nin kurucu ismi Alparslan Türkeş'in oğlu ve AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, talebi üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen bir sonuç alamadığını belirterek, dün Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u eleştirmişti.

Türkeş dün, sosyal medya hesabı "X" üzerinden "Zorunlu bir açıklama" başlığıyla paylaştığı mesajında, Osman Kavala, cezaevinde ziyaret etme talebine Bakanlık'tan herhangi bir yanıt alamadığını, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un da konuya ilişkin açıklamalarının "şık ve yerinde" olmadığını kaydederek, "Ziyaret edeyim de ellerinden tutup alıp getireyim" demedim, açıklaması dosyayı sümen altı etmeye yönelik" dedi. 

Bakan Tunç'un Osman Kavala'nın "yeniden yargılanma talebinin" reddedilme gerekçesi hakkında sözlerine de yanıt veren Türkeş, "Adalet Bakanımız kamuoyunda makes bulmuş bu gelişmeyi, başvuruyu tarafsız bir şekilde yönetmesi gerekirken tam tersine dosyayı sümen altı etmeye yönelik açıklama, değerlendirme yapma cihetine gitmiştir. Kanaatimce bu, doğru bir yaklaşım değildir." ifadelerini kullandı.

AKP'li Türkeş'ten Tunç'a Gezi davası tepkisi: "Ziyaret edeyim de ellerinden tutup alıp getireyim" demedim, açıklaması dosyayı sümen altı etmeye yönelik

Bakan Tunç: Türkeş'in Osman Kavala'yı ziyaret etmek için verdiği dilekçe değerlendirme aşamasında

Bahçeli'den Kavala tepkisi

MHP lideri Devlet Bahçeli ise geçen hafta yaptığı sürpriz basın toplantısında, isim vermeden Türkeş'e yüklenerek, "Terörist Demirtaş ile ziyaretçi kuyruğuna girenlerin profili çeşitlenen Soros’çu Kavala’ya siyasi geleceğini bağlayanlar ne milliyetçilikten ne de milli onurumuzu muhafaza temininden bahsetmeleri söz konusu değildir. CHP’nin şifreleri PKK’nın elinde, DEM’in kullanımındadır. Türk milleti köksüz ve kötü niyetli müflisleri görmektedir. Bu nedenle emperyalizmin içimize kadar yuva yapmış piyonları muhakkak çuvallayacak, alayının birden oyunları bozulacak, mahcubiyet ve mağlubiyet akıbetleri olacaktır" dedi.

AKP'li Tuğrul Türkeş: Osman Kavala'yı cezaevinde ziyaret edeceğim, gerçek millilik bu

Osman Kavala'dan "Tuğrul Türkeş" mesajı: Babasının çektiği acılar, kendisini başkalarının acılarına karşı duyarlı hale getirmiş

Türkeş kardeşlerin arasına “Kavala” girdi: İyi Partili Ayyüce Türkeş’ten abisi AKP’li Tuğrul Türkeş’e sert tepki!

Türkeş ne demişti?

Bir hafta önce verdiği bir mülakatta Osman Kavala’yı cezaevinde ziyaret etmek istediğini açıklayan AKP  Milletvekili Tuğrul Türkeş bu isteğini şöyle anlatmıştı: “Bakanımız Yılmaz Tunç’tan rica ettim. Uygun bir zamanda görüşmek için izin istedim. Osman Kavala’yı ilk kez o ziyarette görmüş olacağım. İşte gerçek millilik, yurtseverlik bu. Bana öğretilen milliyetçilik bu. Türkiye için en iyi şartlarda kaynak bulmak gerekir. Ayrıca, ben hayatının yedi yılını, ömrünün 10’da 1’ini cezaevinde geçirmiş bir babanın çocuğum.”

Osman Kavala'nın yeniden yargılanma talebi reddedildi

Bahçeli'nin tepki gösterdiği Tuğrul Türkeş, el yükseltti: Sadece Kavala'yı değil, Tayfun Kahraman, Can Atalay ve Çiğdem Mater'i de ziyaret edeceğim

 

 


 
"
"