Dünya Basınında Bugün

ABD'ye göre İsrail "Gazze'de yapabileceğini yaptı"; Kiev güçleri Kursk'ta ilerliyor, Putin'i masaya oturtma hamlesi mi? | Dünya Basınında Bugün

15 Ağustos 2024 09:32

T24 Dış Haberler

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Kiev güçlerinin Rus topraklarına doğru ilerlemeye devam ettiğini söyledi; "Ortakların kararları ne kadar cesur olursa, Putin o kadar az şey yapabilir" dedi. Zelenski'nin baş danışmanı Mihaylo Podolyak, ülkesinin Rusya içindeki sürpriz saldırısının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i müzakere masasına oturtmanın ve savaşı kazanmanın tek yolu olduğunu söyledi. Amerikalı yetkililer, İsrail'in Gazze'de askerî olarak yapabileceği her şeyi yaptığını düşünüyor. Yunanistan'ın Bulgaristan ile kuzey sınırı yakınlarındaki Orvilos Dağı'ndaki yangın hava yardımı almadan 28 gündür devam ediyor; Baro Başkanı şikayette bulunacak. 

15 Ağustos 2024'te dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle... 

The Guardian | Ukrayna, Rusya'nın derinliklerine doğru ilerliyor ve hava üslerini hedef alıyor

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Kiev güçlerinin Rus topraklarına doğru ilerlemeye devam ettiğini söyledi; Kiev, dört Rus hava üssüne "büyük" bir drone saldırısı başlattığını açıklamıştı.

Gece konuşmasında Kiev'in operasyonda "stratejik hedefine" ulaştığını söyleyen Zelenski, Batılı ortaklara Rusya'daki hedeflere uzun menzilli saldırılara izin vermeleri çağrısını yineledi. Zelenski, "Ortakların kararları ne kadar cesur olursa, Putin o kadar az şey yapabilir" dedi.

Zelenski daha önce Ukrayna'nın Kursk bölgesinde 74 Rus yerleşimini "kontrol altına aldığını" söylemişti; ancak bunun Ukrayna birlikleri tarafından tamamen işgal edildikleri anlamına gelip gelmediği belirsizdi.


The Independent | Ukrayna'nın Putin'i utanç içinde geri çekilmeye zorlama planı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin baş danışmanı Mihaylo Podolyak, ülkesinin Rusya içindeki sürpriz saldırısının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i müzakere masasına oturtmanın ve savaşı kazanmanın tek yolu olduğunu söyledi. 

The Independent'a konuşan Podolyak, "Rusya'yı barış müzakerelerine zorlamak için net araçlar kullanmamız gerekiyor" dedi. 


The New York Times | ABD, İsrail'in Gazze'deki savaşta yolun sonuna geldiğini söyledi

Amerikalı yetkililer, İsrail'in Gazze'de askerî olarak yapabileceği her şeyi yaptığını düşünüyor. Yetkililer, İsrail ordusunun, Hamas'ı daha da zayıflatma olasılığı azalırken bombardımanların devam etmesinin sivillere yönelik riskleri arttırdığını söyledi. 

Joe Biden yönetimi ateşkes müzakerelerini yeniden rayına oturtmak için yarışırken hükümet içinde giderek artan sayıda ulusal güvenlik yetkilisi İsrail ordusunun Hamas'ı ciddi şekilde gerilettiğini ancak örgütü tamamen ortadan kaldırmaya asla muktedir olamayacağını söylüyor. 


eKathimerini | Yunanistan-Bulgaristan sınırında 28 gündür devam eden orman yangınıyla ilgili yasal işlem başlatıldı

Yunanistan'ın Bulgaristan ile kuzey sınırı yakınlarındaki Orvilos Dağı'ndaki yangın hava yardımı almadan 28 gündür devam ediyor. Yangın, İkinci Dünya Savaşı'ndan kalma bir mayın tarlasının içinden geçerek ilerlediği için çalışmaları zorlaştırıyor.

Serez Barosu Başkanı Panagiotis Karipoglou, yangınla ilgili şikayette bulunacak. 

"
"