Dünya

ABD ve Irak'tan ortak operasyon; 15 IŞİD militanı öldürüldü, 7 Amerikan askeri yaralandı

Irak ordusu kimliklerini açıklamadan “Ölenler arasında IŞİD'in kilit liderleri de vardı” dedi

31 Ağustos 2024 08:18

T24 Dış Haberler

ABD ve Irak, Irak'ın batısındaki Anbar çölünde IŞİD militanlarını hedef alan ortak bir baskın düzenledi. En az 15 kişi, 7 Amerikan askeri de yaralandı. 

ABD ordusunun merkez komutanlığı, Irak güçlerinin Anbar çölünde perşembe günü meydana geldiğini söylediği çatışmada militanların silah, el bombası ve patlayıcı kemerlerle silahlandırıldığını söyledi.

ABD ve Irak'tan açıklamalar; üst düzey isimler öldürüldü

Merkez komutanlık, “Bu operasyon, IŞİD'in Iraklı sivillerin yanı sıra bölgedeki ve ötesindeki ABD vatandaşlarına, müttefiklerine ve ortaklarına karşı saldırı planlama, organize etme ve yürütme kabiliyetini bozmak ve azaltmak için IŞİD liderlerini hedef aldı” dedi. Açıklamada ayrıca sivil kaybın olmadığı bildirildi. 

Irak ordusundan yapılan açıklamada da “hava saldırılarının sığınakları hedef aldığı ve ardından hava operasyonu düzenlendiği” belirtildi. Irak ordusu kimliklerini açıklamadan “Ölenler arasında IŞİD'in kilit liderleri de vardı” dedi.

Açıklamada, “Tüm sığınaklar, silahlar ve lojistik destek imha edildi, patlayıcı kemerler güvenli bir şekilde patlatıldı ve önemli belgeler, kimlik belgeleri ve iletişim cihazları ele geçirildi" denildi. 

Operasyonun ayrıntılarını tartışmak üzere adının açıklanmaması koşuluyla konuşan bir ABD savunma yetkilisi, bazı Amerikan askerlerinin yaralandığını, iki askerin de düşme sonucu yaralandığını söyledi. Yetkili, “Tüm personelin durumu stabil” dedi.

ABD, baskındaki rolünü 2 gün sonra kabul etti. Irak ordusu da ilk açıklamasında ABD'nin baskında yer aldığını aktarmamıştı. 

"
"