Dünya

ABD'nin Kudüs Büyükelçiliği'nden vatandaşlarına güvenlik uyarısı: En yakın sığınağın yeri de dahil olmak üzere çevrenizin farkında olun

ABD'nin Kudüs Büyükelçiliği, ABD vatandaşlarına yönelik yayımladığı güvenlik uyarısında "En yakın sığınağın yeri de dahil olmak üzere çevrenizin farkında olun" ifadeleri kullanıldı

03 Ağustos 2024 00:58

Hamas Siyasi Büro şefi İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da öldürülmesinin ardından bölgede gerilim tırmanıyor. ABD'nin Kudüs Büyükelçiliği, ABD vatandaşlarına yönelik yayımladığı güvenlik uyarısında "En yakın sığınağın yeri de dahil olmak üzere çevrenizin farkında olun" ifadeleri kullanıldı. 

Açıklamada, "ABD Büyükelçiliği, ABD vatandaşlarına havan ve roket ateşi ve insansız hava aracı sistemi (İHA) saldırıları gibi güvenlik olaylarının çoğu zaman herhangi bir uyarı olmadan gerçekleşmesi nedeniyle dikkatli olma ve kişisel güvenlik farkındalığını artırma (en yakın sığınağın yerini bilmek dahil) konusunda sürekli bir ihtiyaç olduğunu hatırlatıyor" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Havan ve Roket Ateşi veya Düşman Uçaklarının Girişi: Havan veya roket ateşi veya düşman uçaklarının girişi durumunda, "kırmızı alarm" sireni etkinleştirilebilir. Bu tür tüm uyarıları gerçekmiş gibi ele alın; yerel yetkililerin talimatlarını izleyin ve derhal sığınak arayın. En yakın sığınağınızın veya korunan alanınızın yerini bilin. ABD hükümet personeli ve aile üyelerinin roket faaliyetlerinden, sirenlerden ve/veya bomba sığınaklarının açılmasından etkilenen bölgelere seyahat etmeleri kısıtlanabilir."

"
"