Dünya

ABD'nin Gazze'deki geçici iskelesi, insanî yardım operasyonlarına son veriyor

Pentagon Basın Sözcüsü Pat Ryder, insani yardım iskelesinin İsrail limanı Aşdod'a geri döndüğünü ve yeniden demirleme için bir tarih belirlenmediğini, ancak "yakında faaliyetlerine son vereceğini" söyledi

12 Temmuz 2024 11:05

T24 Dış Haberler

Pentagon, ABD güçlerinin bu hafta Gazze iskelesini yeniden demirlemeye çalıştığını ancak teknik ve hava koşullarıyla ilgili sorunlar nedeniyle bunu başaramadıklarını açıkladı. Pentagon Basın Sözcüsü Pat Ryder, insani yardım iskelesinin İsrail limanı Aşdod'a geri döndüğünü ve yeniden demirleme için bir tarih belirlenmediğini, ancak "yakında faaliyetlerine son vereceğini" söyledi.

Ryder, "Geçici iskele, ABD'nin Gazze'ye yardım ulaştırma çabalarının kritik bir parçası olmuştur. Bugüne kadar 8,100 metrik tondan fazla insani yardım, iskeleden insani yardım kuruluşları tarafından daha sonra teslim edilmek ve dağıtılmak üzere toplanabilecekleri depolama alanına ulaştırıldı" dedi.

Ryder, bunun ABD ordusu tarafından 3 aylık bir süre zarfında taşınan en büyük yardım miktarı ve Orta Doğu bölgesindeki en büyük insani yardım müdahalesi olduğunu da sözlerine ekledi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın iskeleyi inşa etme planlarını açıkladığı gün gelen yoğun eleştirilere rağmen Ryder, bunun her zaman, insani yardıma ihtiyaç duyulan bir dönemde Gazze'ye ek yardım akışını sağlamak için geçici bir çözüm olarak tasarlandığını söyledi. Ryder, "İskele yakında faaliyetlerine son verecek, bu süreç ve zamanlama ile ilgili daha fazla ayrıntı önümüzdeki günlerde açıklanacak" dedi.

"
"