Kültür-Sanat

9. Çanakkale Bienali kapılarını açtı

Çanakkale Bienali 11 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek

08 Ekim 2024 12:44

T24 Kültür Sanat

9. Çanakkale Bienali 50'yi aşkın sanatçının 13 farklı mekâna yayılan sergileriyle sanat severlere zengin bir çağdaş sanat deneyimi sunuyor. Zamana Bırakmak başlığıyla gençler, teknoloji, gelenek ve gelecek kavramlarına odaklanan ve sanatın farklı disiplinlerini Çanakkale'nin özgün kültürel ve tarihsel dokusuyla bir araya getiren Çanakkale Bienali 11 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek. 

"'Zamana Bırakmak"

Açılışta konuşma yapan 9. Çanakkale Bienali Genel Sanat Yönetmeni Seyhan Boztepe şunları söyledi:

"18 yılı aşkın süredir CABININ – Çanakkale Bienali İnisiyatifi olarak hayata geçirdiğimiz Çanakkale Bienali bu yıl 9. edisyonuyla yine Çanakkale'de çağdaş sanatın kentin özgün kültürel, tarihsel ve sosyal katmanlarıyla buluştuğu bir odak noktası olacak.

13 farklı mekâna ve Bienal tarihinde ilk kez kent merkezinden çıkıp Assos, Küçükkuyu gibi alanlardaki sanat ve kültür yapılanmalarına yaygınlaşan 9. Çanakkale Bienali 6 hafta sürecek ana sergileri, iş birlikleri üzerinden şekillenen kültür-sanat etkinlikleri ve projelerden oluşan bir deneyim alanı olarak işleyecek.

Bu yılki bienali 'Zamana Bırakmak' başlığıyla ve 50'nin üzerinde sanatçının katılımıyla gençlerin günümüz sanatının zengin ekosisteminin deneyimlenebileceği, güncel konulara odaklanan canlı bir platform oluşturmak üzere kurguladık ve her edisyonumuzda olduğu gibi kapsayıcılık, etkileşim ve diyaloğu önceleyen zengin bir içerik oluşturduk.

Türkiye'nin en uzun soluklu çağdaş sanat etkinliklerinden biri olan Çanakkale Bienali'nin bu zengin içeriğini keşfetmeye Çanakkale halkını ve tüm sanatseverleri davet ediyoruz. Bu yolda bize eşlik eden tüm destekçilerimize, katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz."

Çanakkale Bienali'nin farklı kurumsal, küratöryel ve sanatsal iş birlikleriyle örülü yapısını yansıtan "Zamana Bırakmak" başlıklı 9. edisyonu, biriktirdiği sanata dair üretimleri, geliştirdiği kurumsal model ve stratejileri, yirmi yıla yaklaşan hafızasını "zamana emanet ederek geleceğe aktarma" arzusunun da bir dışavurumu niteliğinde. Sloganı ise "Çanakkale'de yeni nesil bir çağdaş sanat müzesine doğru!"

9. Çanakkale Bienali mekânları, 5 Ekim – 11 Kasım tarihleri arasında belirlenen gün ve saatlerde ziyaretçilere açık olacak.

  MAHAL, StudioMAHAL ve FeHAN Pazartesi hariç her gün 10.00 – 18.00 arasında, Korfmann Kütüphanesi hafta içi her gün 10.00-17.00 arasında, Bordo Bina her gün 11.00 -18.00 arasında, Troya Müzesi her gün 08.30 – 17.30 arasında, ASTİM Kolektif ise Pazartesi hariç her gün 11.00 -17.00 saatleri arasında açık olacak. Kent merkezinin dışındaki bienal mekanlarında ise Küçükkuyu Zeytinyağı Müzesi her gün 09.00 – 1630 arasında, Adatepe Ida Blue Otel Salı'dan Cuma'ya 10.00 – 17.00 saatleri arasında, Güneşane Vakfı Salı ve Cumartesi günleri 18.30 – 20.00 saatleri arasında sanatseverlere kapılarını açacak.

Bienal'e özel tasarımların satışa sunulduğu PONKA Shop ise Pazartesi hariç her gün 10.00-17.00 arası ziyaretçilerini bekliyor olacak.

Ayrıntılı etkinlik programına web sitesinden ulaşabilirsiniz.


 

 

"
"