Gündem

6 Şubat depremlerinde yıkılan hastanede 80 kişi ölmüştü; 18 ay sonra eski İl Sağlık Müdürü ve başhekim hakkında soruşturma izni verildi

"İzin 18 ayda çıkıyorsa davanın açılması, yargılamanın bitmesi ne kadar sürer?"

02 Eylül 2024 06:22

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakımında en az 80 hastanın 6 Şubat depreminde oksijen yetersizliği yüzünden hayatını kaybetmesine ilişkin olarak eski İl Sağlık Müdürü Mustafa Hambolat ve Başhekim Sıtkı Sönmez hakkında 18 ay sonra görevli ihmal suçundan soruşturma izni verildi.

Halk Tv yazarı İsmail Saymaz, Hatay Valisi Mustafa Masatlı'nın soruşturma izninde, “hastanenin fiziksel ve teknik sorunlarına yönelik aksaklıklara ilişkin tespit ve yazışmaları yapmış olsalar da personelin böyle bir afete hazırlanması için yeterli tatbikat ve bilgilendirmeleri yapmadıkları, tedbirleri almadıkları, hastaneyi gerekli hizmeti verecek şekilde çalıştırmadıkları” dediğini belirtti.

Saymaz köşesinde şu görüşlerini aktardı:

"İzin 18 ayda çıkıyorsa davanın açılması, yargılamanın bitmesi ne kadar sürer? Hemşire Abdullah Gül, yaşarken görebilir mi? Hem zaten ceza verilse ne yazar? Bu suçun cezası, üç aydan bir yıla kadar hapis. İki kişi mahkum edilse bile verilecek ceza ertelenecek. Bir gün bile tutuklu kalmayacaklar. Olmaz ya…

Diyelim, kaldılar. Adalet sağlanmış mı olacak? Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni fay hattının üzerine ve sulak araziye inşa ettirenlerin ve bus-bar sistemini düzgün yapmayanların ve bütün uyarılara rağmen alternatif enerji hattı kurmayanların da soruşturmaya dahil edilmesi gerekir. Bu arada, Hatay Valiliği, hastane ek binasının 6 Şubatta yıkılıp sekizi hemşire 72 insanın can vermesine ilişkin olarak Hambolat’ın soruşturulmasına izin vermemişti."

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

"
"