Dünya

50 yıllık gizem çözüldü: ABD'de bir mağarada donmuş halde bulunan adamın kimliği açıklandı

03 Eylül 2024 14:52

T24 Dış Haberler

ABD'nin Pensilvanya eyaletinde bir mağarada donmuş halde bulunan adamın kimliği çözüldü ve 50 yıllık bir gizem sona erdi. 

Berks County Adli Tıp Kurumu, kayıp adamın kalıntılarının Pensilvanya'nın Fort Washington kentinde yaşayan 27 yaşındaki Nicholas Paul Grubb'a ait olduğunu tespit etti.

Uzun zamandır "Zirve Adam" olarak anılan Grubb, 16 Ocak 1977'de Appalachian dağ zirvesinde cesedi bulunan bir yürüyüşçüydü ve uzun yıllar kimliği belirlenememişti.

New York Times'ın haberine göre, o sırada yapılan otopside herhangi bir cinayet belirtisine rastlanmamış ve yetkililer, ölümün aşırı dozda uyuşturucudan kaynaklandığını bildirmişti. 

Berks County Adli Tabibi John Fielding, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Eyalet polisi dedektifleri ve adli tabip ofisindeki araştırmacılar son 15 yıldır davayı periyodik olarak yeniden ele aldı. Parmak izleri ve diş röntgenleri aracılığıyla en az 10 kayıp kişiye ait bilgiler karşılaştırıldı. Ağustos 2019'da Grubb'un cesedi mezardan çıkarılarak Reading Hastanesi'ne götürüldü ve burada bir adli antropolog, adli patolog ve adli diş hekimi tarafından incelendi. DNA örneklerinin kayıp kişilerin hiçbiriyle uyuşmaması sonucunda FBI parmak izi uzmanı, bulunan parmak izlerini Grubb'ınkiyle eşleştirdi" diye konuştu. 

Aile üyelerinden birinden alınan örneklerle birlikte kimliğini doğrulanan Grubb'ın ailesi cesedin aile mezarlığına gömülmesini istedi.

 

"
"