Dünya

4 binden fazla çalışana Tupac'ın şarkı sözlerini gönderen yönetici istifaya zorlandı

66 yaşındaki Foxhoven'ın ofisinde 'Tupac Cuma'ları' düzenlediği öğrenildi

18 Temmuz 2019 16:42

ABD'nin Iowa'da insan kaynakları direktörünün 4 binden fazla çalışanına ABD'li rapçi Tupac Shakur'un şarkı sözlerini gönderdiği için istifaya zorlandığı ortaya çıktı.

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre, AP tarafından ulaşılan e-postalar, şarkı sözlerini departmanın 4300 çalışanına e-posta yoluyla gönderildiğini ortaya koydu.  66 yaşındaki Foxhoven'ın Tupac'ın uzun süredir hayranı olduğu ve hatta ofisinde 'Tupac Cuma'ları' düzenlediği öğrenildi. 

AP'ye göre Foxhoven, bütün bunları 'şirketin kültürünü geliştirmek için' yaptığını ifade etti.

Foxhoven, mevcut görevinden önce Drake üniversitesinde hukuk profesörü olarak görev yapıyordu.

​E-postalarda yapılan inceleme sonucunda ayrıca, Foxhoven'ın Tupac sevgisinin takıntı düzeyinde olduğunu düşünen bir çalışanın ise kendisini yetkililere şikayet ettiği öğrenildi.

Foxhoven son olarak, çalışanlarına Tupac'ın doğum gününü hatırlatıp onlardan 'hafta sonunu onun şarkılarından birini dinleyerek' geçirmeleri yönünde talimat gönderdi ve bir gün sonra Iowa valisi Kim Reynolds Tupac hayranının istifasını istedi.

Valilik sözcüsü Pat Garett ise, "Valinin daha önce söylediği gibi, Jerry Foxhoven'ın istifası çok sayıda faktörü barındırıyor ve Vali şu anda İnsan Kaynakları Departmanı için yeni bir direktör arıyor" açıklamasında bulundu.

Iowa İnsan Kaynakları Direktörlüğünü 2017 yılından beri sürdüren Foxhaven ise istifası için kendisine bir neden sunulmadığını ve bu talebe Tupac takıntısının neden olduğunu sanmadığını söyledi. 

 
"
"