Gündem

30 bin nüfuslu Diyarbakır Hani Belediyesi'nin 39 milyonluk borcu çıktı!

Diyarbakır’ın DEM Partili Hani İlçe Belediyesi, AK Partili İbrahim Lale dönemine ait çıkardıkları borçları liste halinde belediye binasına astı

Fotoğraf Kaynak: Amidahaber

05 Temmuz 2024 14:32

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti)’nin Diyarbakır Hani Sur Belediyesi Eşbaşkanları olarak seçilen Besile Narin ve Hamdullah Demir, yönetimi devraldıktan sonra kayyım döneminde belediyenin neler yaptığını öğrenmek adına, belediye tarafından yapılan harcalamaları inceleme altına aldı. Yaptıkları incelemelerin ardından eş başkanlar, AKP'li İbrahim Lale dönemine ait 39.740.811, 52 TL çıkan borç listesini belediye binasına astı.

"Yorum yapmak güç"

Amida Haber'den Hozan Adar'ın haberine göre, Yerel seçimlerde AK Parti’nin son gösterdiği aday Mehmet Fatih Kayhan, DEM Parti'li belediyenin astığı borç listesi hakkında yorumlarda bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kayhan, “Hani Belediyesi geçmiş döneme ait borcu açıklamış. Rakamlar 30 bin nüfuslu bir ilçe için bir hayli yüksek, ayrıntı olmadığı için bu konuda yorum yapmak güç" ifadelerini kullandı.


Kayhan, "Şeffaflık ilkesi gereği olarak Hani Belediyesinin her ay gelir gider tablosu ile yaptığı hizmetleri kamuoyu ile paylaşma cesareti var mı? hep birlikte göreceğiz" ifadelerini kullanarak DEM Partili belediyeye şu soruları yöneltti:

- 1 Nisan 2024 ten bugüne kadar görevi devr alan Hani Belediyesi bu süre zarfında ilçe için hangi hizmetleri yaptı? Depremde yıkılan ihmal edilen Hani Belediyesinin tapusunda bulunan Tarihi Aynkebir parkı restore edilecek mi?

- Hani Merkez, Zirve, Çarşı ve Dereli mahallesinin sokaklarına bırakın vasıta ile gitmeyi, yürümenin bile eziyet olduğu bu sokaklar ne zaman yapılacak? Sahipsiz hayvanlar ilçe merkezinde vatandaşları bezdirmiş durumda buna bir çözüm bulunacak mı? İlçe merkezinin ana arterleri dışında kalan mahallelerden çöpler düzenli bir şekilde ne zaman alınacak?

- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilen kırsal mahalle yollarının 70.000 metre parke asfalt işi ihalesi neden iptal edildi. Okur Mahallesinde bulunan ve doğayı kirletip geçen hafta yangına sebep veren çöp depolama alanı için bir çözüm bulunacak mı?

- Belediyeden emekli olup ebediyete göçen emekli personellerin 10 yıldır alamadığı alacakları ödenecek mi? Belediyeden 2014 yılında başka kurumlara geçen personellerin alacakları ödenecek mi? Fay hattı üzerinde bulunan ilçemizde olması beklenen deprem ile ilgili bir hazırlığı var mıdır?