Kültür-Sanat

22 yıldır düzenlenen “Çocuk Tiyatro Festivali” bu yıl da başladı; 9 Temmuz'a kadar sürecek

25 Haziran 2024 12:04

Kadıköy Belediyesi’nin 22 yıldır düzenlediği “Çocuk Tiyatro Festivali” Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’da başladı. Çocuklar, 9 Temmuz'a kadar yıldızlar altında oyunların tadını çıkaracak.

Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği Çocuk Tiyatro Festivali başladı. Çocukları tiyatro ile tanıştırıp, onlara yıldızlar altında oyun izleme keyfini yaşatacak olan festivalde, her akşam farklı bir çocuk oyunu ücretsiz izlenebilecek. Önceki yıllarda ailelerin ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği festival, bu yıl da Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda bulunan Amfi Tiyatro’da yapılacak. Festivalin açılışı 24 Haziran Pazartesi akşamı “Çizmeli Kedi” oyunu ile yapıldı. 9 Temmuz Salı gününe kadar sürecek festivalde oyunlar, her akşam saat 21.00’de başlayacak.

'Hastalık Hastası' oyunu sahnelenecek

Molière'in eseri Hastalık Hastası, HKÇKM Bizim Çocuklar Tiyatro Ekibi tarafından sergilenecek. Uzman eğitmenler tarafından çocuklar için uyarlanan oyunda, saf bir adam olan Argan'ın onu gelir kapısı olarak gören yalancı bir doktorun yalanlarına kanarak kendini hasta zannetmesini konu alıyor. Kadıköylü çocuklar Hastalık Hastası oyununu bu akşam saat 21.00’de Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda bulunan Amfi Tiyatro’da izleyebilecek.

Tiyatro öncesi sahne performansı

Belediye, festival programına bu sene performans sahnesi de ekledi. Festivalin ilk gününde Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi, sanat eğitmenlerinin düzenlediği “Ritmini Yakala” performansıyla müzik dolu eğlenceli bir sahne gösterisini sahneledi.

Festivalin ikinci günü saat 19.30’da ise Masalcı Fiola’nın artık kendi masallarını anlatmak için evden kaçan kuklalarını arayışı, parkta devam edecek. Bu arayışa ortak olacak çocuklar, hem kuklacıya yol arkadaşı olacak hem de kendi masallarını anlatıp, el kuklalarıyla kendi oyunlarını oynayacak. Yetişkinlerinde dâhil olabileceği "Yeni Oyunların Peşinde" kukla tiyatrosuyla hem çocuklar hem de yetişkinler beden kuklası sokak tiyatrosu fikriyle tanışacak.

Festival boyunca tiyatro gösterimleri öncesinde düzenlenecek sahne performanslarının üçüncüsü olan “Masal Dünyası” ile de çocuklar etkinliğin yapılacağı parkı, masal dünyası olarak hayal edecek ve masal diyarlarının renkli dünyasına bir yolculuk yapacak. (ANKA)