Gündem

21 ilde FETÖ'ye yönelik "KISKAÇ-24" operasyonu: 55 şüpheli yakalandı

01 Ağustos 2024 08:19

T24 Haber Merkezi

Türkiye genelinde FETÖ'ye yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın paylaşımına göre, "KISKAÇ-24" adıyla 21 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 55 şüpheli gözaltına alındı. Bakan Yerlikaya, FETÖ'ye ve terör örgütlerine karşı operasyonların kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda yapılan operasyonlar, İl Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlükleri tarafından yürütüldü. Operasyonlar Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Çorum, Edirne, Elazığ, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kütahya, Ordu, Manisa, Mersin, Rize, Samsun, Siirt, Tekirdağ ve Yalova'da gerçekleşti.

Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin, örgütün "Askeri Mahrem Yapılanması ve Emniyet Yapılanması" içinde faaliyet gösterdikleri, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları ve örgüt içerisindeki sorumlu şahıslarla irtibatlı oldukları belirlendi. Ayrıca, ifade ve teşhislerde adları geçen şüpheliler hakkında FETÖ soruşturmaları kapsamında kesinleşmiş hapis cezaları ve aranma kayıtları bulunduğu tespit edildi.

"
"