Gündem

20 ilde "Narkoçelik" operasyonları: 157 şüpheli yakalandı!

10 Haziran 2024 08:34

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurduğu bilgilere göre, Türkiye genelinde uyuşturucu madde imalatçılarına ve satıcılarına yönelik jandarma koordinesinde gerçekleştirilen 20 ilde eş zamanlı düzenlenen "NARKOÇELİK-22" operasyonlarında 663 kilogram uyuşturucu madde, 3 milyon 400 bin kök kenevir ve skunk, ile 436 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyon kapsamında 157 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı.

Operasyon detayları ve sonuçları

Operasyona 282 ekip ve 846 jandarma personeli katıldı. Diyarbakır, Antalya, Manisa, Van ve diğer illerde yapılan operasyonlarda, önemli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Özellikle Diyarbakır'da 374 kg esrar ve 3 milyon 400 bin kök kenevir, Antalya'da ise 13 kg 750 gr skunk ve 2 kg metamfetamin yakalandı. Manisa ve Van illerinde de benzer şekilde büyük miktarda uyuşturucu maddeler ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamaları

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Türkiye'nin zehir tacirleri ve sokak satıcılarından temizlenmeye devam edeceğini vurguladı. Bakan Yerlikaya, "Ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Uyuşturucu satıcılarının geleceğimiz olan gençlerimizi ve toplumumuzu zehirlemelerine asla izin vermeyeceğiz," dedi.

Yakalanan şüpheliler ve yargı süreci

Operasyon sonucunda yakalanan 157 şüpheliden 56'sı tutuklanırken, 43'üne adli kontrol şartı getirildi. Bakan Yerlikaya, yakalanan ve yargılanan şüphelilerin Türkiye'nin huzur ve güven ortamını tehdit eden unsurlar olduğunu belirtti.