Dünya

1997'den bu yana ilk; Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Britanya kabine toplantısına katılacak

Bu, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin savaşın patlak vermesinden bu yana Britanya'ya yaptığı ikinci ziyaret olacak

19 Temmuz 2024 11:17

T24 Dış Haberler

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'nın petrol ihracatına yönelik yaptırımlardan kaçınmasını engelleme çabalarına yeni bir ivme kazandırmak amacıyla bugün İngiliz kabinesinin olağanüstü toplantısına katılıyor. 

Zelenski, Keir Starmer'ın iki hafta önce başbakan seçilmesinden bu yana Downing Street'i ziyaret eden ilk yabancı lider ve 1997'de ABD başkanı Bill Clinton'dan bu yana kabineye bizzat hitap eden ilk yabancı lider oldu. 

Starmer, Zelenski'yi Downing Street'te karşıladı

Londra'nın ev sahipliği yaptığı Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'nin tamamlanmasının ardından Britanya Başbakanı Keir Starmer, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'yi Downing Street'te karşıladı.

Fotoğraf: AA

Ziyaret, Blenheim Sarayı'nda Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesi için bir araya gelen AB liderlerinin, dünya çapında yaptırım uygulanan Rus petrolünü taşıyan ve giderek büyüyen "hayalet" tanker filosunu engellemek üzere bir "eylem çağrısı" başlatma kararı almalarının ardından gerçekleşiyor. 

Bu, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin savaşın patlak vermesinden bu yana Britanya'ya yaptığı ikinci ziyaret olacak. Zelenski, Britanya'ya en son Şubat 2023'te gitmiş ve Westminster Hall'da yaptığı konuşmada Britanya'nın Ukrayna'ya savaş uçağı tedarik etmesi çağrısında bulunmuştu.

 

"
"