Dünya

12 yaşındaki çocuk, Southport'taki cinayetlerin ardından çıkan ırkçı ayaklanmalar nedeniyle suçlanan en genç kişi oldu

Ülke genelinde şu ana kadar 927 kişi gözaltına alındı ve 466 kişi hakkında dava açıldı

12 Ağustos 2024 15:09

T24 Dış Haberler

Britanya'da, Southport'ta bir dans okulunda üç kız çocuğunun bıçaklanarak öldürülmesinin ardından failin bir Müslüman olduğu iddiasıyla başlayan ırkçı ve aşırı sağcı ayaklamayla ilgili olarak 12 yaşındaki bir çocuk suçlandı. Yaşı nedeniyle ismi açıklanmayan çocuk, 30 Temmuz'da Merseyside kasabasında "şiddet içeren kargaşa çıkarmak"la suçlanıyor.

Merseyside Polisi, 12 yaşındaki çocuğun, 29 Temmuz'da Taylor Swift temalı bir dans kursunda altı yaşındaki Bebe King, dokuz yaşındaki Alice Dasilva Aguiar ve yedi yaşındaki Elsie Dot Stancombe'nin bıçaklanmasından bir gün sonra çıkan isyanla ilgili olarak suçlanacak üç erkek arasında yer aldığını açıkladı.

Dans kursuna yönelik saldırıyı bir Müslüman'ın gerçekleştirdiği yanlış bilgisinin yayılmasının ardından bin kadar kişi bir caminin önünde toplanmış ve şiddet olayları nedeniyle 50'den fazla polis memuru yaralanmıştı. 

Southportlu genç Merseyside Gençlik Mahkemesi'ne çıkarılırken, Tarleton'dan 21 yaşındaki Harvey Gabbott ve Litherland'dan 33 yaşındaki Paul Dryhurst de Liverpool Sulh Ceza Mahkemesi'ne isyanla ilgili olarak şiddet içeren kargaşa suçlamasıyla çıkarılacak.

Southport ve Liverpool'daki kargaşa nedeniyle şu ana kadar toplam 30 kişi suçlandı.

Kraliyet Savcılık Servisi (CPS), 12 yaşındaki bir başka gencin ve 13 yaşındaki bir erkek çocuğunun Manchester Şehri Sulh Ceza Mahkemesi'nde şiddet içeren kargaşa suçlamasıyla yargılanacağını söyledi.

Ülke genelinde şu ana kadar 927 kişi gözaltına alındı ve 466 kişi hakkında dava açıldı. 

Başbakan Keir Starmer'ın sözcüsü, polis ve mahkemelerin ayaklanmalara karışanları takip etmeye devam edip etmeyeceği sorusuna hükümetin "iş bitene kadar dinlenmeyeceğini" söyledi.

Sözcü, hafta sonu yaşanan gerilimin azalmasının memnuniyet verici olduğunu ancak ülkenin yeni bir kargaşaya karşı "yüksek alarm" durumunda olduğunu belirtti.

"
"