Onaylı randevu sistemi genişletildi | Artık tetkikler için de hastanın onayı gerekiyor; 7 soruda yeni dönem

Hastanelerde başlayan onaylı randevu sisteminde kapsam genişletildi. Artık sadece muayene için değil, tetkikler için de hastanın onay vermesi gerekecek. İşte 7 soruda yeni sistemin ayrıntıları...

26 Haziran 2024 09:20

110

ONAYLI RANDEVU SİSTEMİ GENİŞLETİLDİ | ARTIK TETKİKLER İÇİN DE HASTANIN ONAYI GEREKİYOR; 7 SORUDA YENİ DÖNEM

210

Sabah Gazetesi'nden Burcu Şen'in haberine göre; artık hastanelerde tetkik amaçlı görüntüleme için de hasta onayı gerekecek. İşte 7 soruda yeni sistem:

310

1- Tetkik Amaçlı Görüntüleme İşlemlerinde Onaylı Randevu Sistemi ne ve ne zaman uygulamaya girdi? Pazartesi devreye girdi. Tetkik amaçlı görüntüleme işlemleri için hastane imkanlarının daha verimli kullanılmasını sağlanacak. Boş kalan kapasite diğer hastalar için kullanılacak. Bir hastanede yapılan işlem diğer hastanelerde de görülebilecek.

410

2- Hastaneler tarafından sistem üzerinde randevuları oluşturulan kişilerin, randevu saatine uyacağına ilişkin onay vermesi gerekiyor mu? Hastanın randevudan 2 gün önce saat 20:00'ye kadar randevusuna onay vermesi veya gelemeyeceğini bildirmesi gerekiyor. Onay, "www.mhrs.gov.tr" internet sitesi, mobil uygulama, onay linki içeren SMS ve "ALO 182 Çağrı Merkezi" olmak üzere tüm kanallar üzerinden verilebiliyor.

510

3-Onay verilen randevu iptal edilebilecek mi? Evet. Randevu tarihinden iki gün önce edilecek.

610

4- Randevusunu onaylamayan kişilere ilişkin süreç nasıl yürütülecek? Son onay randevusuna kadar randevusunu onaylamayan kişilerin randevusu otomatik iptal olacak.

710

5- Onaylanan randevuya gidilmezse herhangi kısıtlama uygulanacak mı? Randevusunu onayladığı halde gitmeyen kişiler, aynı işlem için ancak 15 gün sonra yeni randevu alabilecek.

810

6- Randevusunu onaylamayan ya da iptal etmeyen kişiler, başvuruda bulunduğu hastaneden hizmet alabilecek mi? Bu kişiler için hastane tarafından yeniden randevu verilebilecek.

910

Onaylı randevu sistemi genişletildi | Artık tetkikler için de hastanın onayı gerekiyor; 7 soruda yeni dönem

1010

KAYNAK: https://www.sabah.com.tr/galeri/yasam/onayli-randevu-sistemi-genisletildi-iste-tetkik-amacli-goruntuleme-icin-7-soruya-7-cevap