Spor

Wimbledon'da finalin adı belli oldu

Rakibini 3-0 mağlup eden Djokovic, finale adını yazdıran ikinci isim oldu

12 Temmuz 2024 21:56

Wimbledon tek erkeklerde yarı final mücadeleleri tamamlandı. Sonuçlara göre, finalde Carlos Alcaraz ve Novak Djokovic karşı karşıya gelcek. Final karşılaşması 14 Temmuz Pazar günü oynanacak.

Günün ilk karşılaşmasında Carlos Alcaraz, Daniil Medvedev'i 7-6, 6-3, 6-4 ve 6-4'lük setlerle 3-1 mağlup ederek finale yükselen ilk isim oldu.

Günün diğer mücadelesinde ise Novak Djokovic, Lorenzo Musetti'yi 6-4, 7-6 ve 6-4'lük setlerle 3-0 mağlup ederek finalde Carlos Alcaraz'ın rakibi oldu ve bu sene ilk kez bir turnuvada finale yükselmeyi başardı.

Alcaraz, Djokovic'i mağlup etmişti

Böylece sezonun üçüncü Grand Slam tenis turnuvası 2024 Wimbledon'da tek erkekler finalinin adı Carlos Alcaraz - Novak Djokovic oldu.

İki oyuncu geçtiğimiz sene yine finalde karşılaşmış; Alcaraz 4 saat 42 dakika süren mücadelede rakibini 3-2 mağlup ederek kariyerindeki ilk Wimbledon şampiyonluğuna ulaşmıştı.

Final 14 Temmuz'da oynanacak

14 Temmuz Pazar günü oynanacak finalde İspanyol raket kariyerinde dördüncü kez bir Grand Slam turnuvasında kupa kaldırmak için mücadele edecek. Djokovic ise geçen senenin rövanşını almak ve turnuvada 8. kez zafere ulaşarak Roger Federer'in elinde tuttuğu Wimbledon'da en fazla şampiyonluk yaşayan erkek tenisçi rekoruna ortak olmak için korta çıkacak.

"
"