Dünya

Tarihi kare: New York Times foto muhabiri, Trump'ın kulağını sıyıran kurşunu havada fotoğrafladı

14 Temmuz 2024 11:11

T24 Dış Haberler

New York Times'ın tecrübeli foto muhabiri Doug Mills, Donald Trump'ın kulağına isabet eden kurşunu havada görüntülemeyi başardı. 

Trump'a cumartesi günü Butler, Pennsylvania'daki mitinginde 20 yaşındaki Thomas Crooks tarafından ateş açıldı. 1983'den bu yana ABD başkanlarını fotoğraflayan Mills, suikast girişimi sırasında Trump'a birkaç metre uzaktaydı. 

Mills, Crooks'un ilk sıktığı kurşun havadayken deklanşöre basmayı başardı. Karede görünen kurşun, Trump'ın sağ kulağını sıyırdı. 

Suikast girişiminin meydana geldiği mitingi NYT'den Victor Mather'e anlatan Mills, "Çok standart, alıştığımız türden bir mitingdi. Eski Başkan belki bir saat geç kaldı. Kalabalık gün boyunca oldukça ateşliydi. Trump geldi, tüm mitinglerde yaptığı gibi kalabalığa el salladı. Bir fotoğrafçı havuzu vardı, belki dört kişiydik. Ara bölge denilen alanda, eski Başkan'dan birkaç metre ötedeydik. Hepimiz normal fotoğraflar çekmeye çalışıyorduk" dedi.

Mills, "Aniden üç veya dört patlamaya benzer ses duydum. İlk başta araba sandım. Silah, düşüneceğim son şeydi. Fotoğraf çekmeye devam ettim. Kürsünün arkasına yattı ve 'Aman tanrım, bir şeyler oldu' diye düşündüm" diye devam etti. 

Bunun ardından Gizli Servis ajanlarının Trump'ın etrafını sardığını söyleyen Mills, "Efendim, efendim, efendim' diye bağırdıklarını duyabiliyordum" dedi. 

Mills, "Onu daha iyi görebilir miyim diye sahnenin bir tarafından öbür tarafına geçtim. O an ayağa kalktı ve yumruğunu havaya kaldırdı. 'Hayatta, hayatta' diye düşündüm. Suratında kan görebiliyordum. Fotoğraf çekmeye devam ettim. Bir karede çok dirençli, diğerinde çok yorulmuş duruyordu. Şoke olmuştu" diye konuştu. 

"
"