Gündem

Sokak hayvanları yasa teklifi görüşmelerinin 17. saatinde Meclis’te “Yasa iptal, vekiller dışarı” sloganları

18 Temmuz 2024 06:47

AKP’nin sokak hayvanlarını “ötanazi” adı altında öldürülmesinin yolunu açan ve sokaklarda hayvan bırakmamayı amaçlayan yasa teklifinin komisyonda görüşüldüğü 17. saatte Meclis’te “Yasa iptal, vekiller dışarı” sloganları atılmaya başlandı.

TIKLAYIN - Sokak hayvanları yasa teklifi görüşmeleri sabaha kadar sürdü | "Ötanazi katliamdır" isyanına AKP'de cevap: Köpekler gezsin diye çocukları evde tutamayız

Teklifin görüşüldüğü komisyonda ise tartışmalar halen sürüyor.

Şimdiye kadar yasanın ilk iki maddesi kabul edildi. İlk iki madde şöyleydi:

MADDE 1- 24/6/2004 tarihli ve 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun 1 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Kanunun amacı;” ibaresinden sonra gelmek üzere “insan, hayvan ve çevre sağlığı gözetilmek kaydıyla” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 2- 5199 sayılı Kanunun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (f) ve (j) bentleri aşağıdaki şekilde ve (k) bendinde yer alan “ve hayvanların rehabilite edileceği” ibaresi “, hayvanların sahiplendirilinceye kadar barındırıldığı ve rehabilite edildiği” şeklinde değiştirilmiştir.

“f) Sahipsiz hayvan: Sahipli hayvanlar dışında kalan evcil hayvanları,

  1. j) Sahipli hayvan: Bir kişi, kuruluş, kurum ya da tüzel kişilik tarafından sahiplenilen, bakımı, aşıları, periyodik sağlık kontrolleri yapılan ve Bakanlık veri tabanına kaydedilen ev hayvanlarını,”

 

"
"