Gündem

Prof. Dr. Seda Demiralp: AK Parti'nin kadın seçmeni azalıyor, işte nedenleri

AKP'den kopan kadınlar arasında mülteciler meselesi dikkat çekiyor

11 Temmuz 2024 10:43

Işık Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seda Demiralp, 2024 seçimleri sonrasında Türkiye siyasetinde görülmemiş bir seçmen hareketliliğine sahne olduğunu belirterek, "Seçmen tercihlerinin seneler boyu kemikleşmiş bir tablo sergilediği ülkemizde, bu kez tüm parti seçmenlerinde dikkat çeken kopuşlar izlendi. Kopanların bir kısmı sandığa gitmezken bir kısmı parti değiştirdi. Hem sandığa gitmeme, hem de parti değiştirme oranı iktidar seçmeninde daha fazla gerçekleşirken, CHP, seçmenini en çok koruyabilen parti olarak seçimin galibi oldu" diye yazdı.

Reform Enstitüsü'nün "3 ay sonra: 31 Mart tablosu kalıcı mı?" başlıklı anketine dikkat çeken Demiralp, AKP'den CHP'ye kayan seçmenlerin yüzde 51'lik oranına işaret ederek, "AK Parti’den kopan kadınlar enflasyon, düşük emeklilik maaşları ve mülteciler meselesini tıpkı diğer seçmen grupları gibi, oy tercihlerindeki en belirleyici özellikler olarak sayıyor. Fakat bilhassa mülteciler meselesinde hem AK Parti’den kopan erkek seçmenlerden, hem de partiye desteği devam eden kadınlardan farklılaşıyorlar" ifadelerini kullandı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...

TIKLLAYIN | Reform Enstitüsü açıkladı: “AKP’yi iktidara getiren seçmenin 1,4 milyonu CHP’ye geçti”

Murat Sabuncu yazdı: Helalleşmeden normalleşmeye: CHP'ye kulak verenlerin sayısı artıyor; milli güvenlik algısı, genç ilgisi zayı

 

 

"
"