Gündem

Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan polise yönelik artan saldırılara: Sakın bu durum, daha derin ve sistemik terörist bir yönelişi işaret ediyor olmasın?

29 Eylül 2024 09:57

T24 Haber Merkezi

Prof. Dr. İlber Ortaylı, son haftalarda polislere yönelik yapılan saldırıları değerlendirdiği yazısında, “Sakın bu durum, daha derin ve sistemik terörist bir yönelişi işaret ediyor olmasın?” sorusunu gündeme getirdi.

Ümraniye'de motosiklet hırsızlığı suçundan yakalandıktan sonra kaçan ve çıkan arbedede polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti ile Ankara’da dur ihtarına uymayan otomobilden, emniyet güçlerine ateş açılması  olaylarını hatırlatan İlber Ortaylı, “Toplumda orduya ve polise karşı bir direnç ve bu kuvvetleri hafife alma gibi bir davranış biçimi yaygınlaşıyor” dedi.

Ortaylı, “Bu, toplumsal bir serserilik hâlini alıyor. Bu saldırıların sadece sosyal çöküş teorileriyle açıklanıp açıklanamayacağına bakmak gerek. Sakın bu durum, daha derin ve sistemik terörist bir yönelişi işaret ediyor olmasın? İçişleri Bakanı’mız başarıyla yürüttüğü bu anti-terörle mücadelede yeterince destek bulabilecek mi?” ifadelerini kullandı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

 


 

Şehzadenin Yüzyılı | İlber Ortaylı, Ertuğrul Osman'ı anlattı: Türk hanedanı kadar memleketine ihanet etmeyen, Cumhuriyet'e sadık insanlar yok

 

 

 

"
"