Spor

Mourinho'dan sert VAR açıklaması: Onlar için kolay bir maçtı

29 Eylül 2024 21:36

T24 Spor

Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Antalyaspor, Fenerbahçe'yi konuk etti. Sarı-lacivertli takım maçı 2-0 kazandı. 

Maçın ardından Fenerbahçe teknik direktörü Jose Mourinho açıklamalarda bulundu. 

Jose Mourinho açıklamasında kamera önüne koyduğu laptop için; "Ofsayt yoktu bu yüzden kamera önüne pozisyonu koydum. Bizim açımızdan temiz bir goldü." dedi. 

Szymanski eleştirilerine yanıt

Fenerbahçe teknik direktörü sözlerinin devamında; "Szymanski öyle bir oyuncu ki, katkı sağlamıyor gibi göründüğünde bile sıkı çalışıyor. Çok önemli bir oyuncu. 90 dakika baskıya katkıda bulunuyor. Derin koşular atıyor.  Bizim için her zaman önemli bir oyuncu." ifadelerini kullandı. 

VAR'a eleştiri

Mourinho; "Çalışmamız gereken çok şey var. Sabit bir mentaliteye oturmamız lazım. Bugün zor bir maç oynadık. Alex takımını çok iyi organize etmiş. Bizi savunma şekillerine çok iyi çalışmışlar. VAR için kolay bir maçtı. Bir çok kararı 5 saniyede verebildiler." açıklamasında bulundu. 

"Milli arada hiçbir şey yapamayacağız"

"Milli arada hiçbir şey yapamayacağız. Çalışmaları sürdürecek oyuncu kalmıyor, oyuncular milli takıma gidiyor. Elimizde 6-7 tane oyuncu oluyor ve milli takımı bıraktığı için Tadic oluyor. Takımı geliştirmek adına o dönemde yapabilecek bir şeyimiz yok. Milli aradan 3 gün sonra maçımız var, Avrupa maçı var. Milli aralar bizim için negatif. Milli haftayla birleşen bay haftası var. Bu da 1 hafta daha boşluk demek. Bu hoşuma gitmiyor. Çalışmamız, gelişmemiz gereken çok şey var. Oyuncularla çalışmam gereken şeyler var, şu an konseptimi yapamıyorlar. Futbol basit bir oyun. Kostic'in yaptığı gibi. Dünyadaki üst seviyedeki oyuncular topa 1-2 dokunuş yapar. Bazı oyuncular pozisyonel olarak doğru işler yapar. Devre arasında çok sinirliydim. İkinci yarıda daha iyiydik. İki kenarda oyuncuları topla buluşturabildik. Merkezdeki iki oyuncu oynayabildi ve ikinci yarı çok daha iyi bir oyun oynayabildik."

"Ben de taktik kameradan olan açıyı kameranın önüne koydum"

"İyi VAR hakemi istiyorum. Türk yabancı fark etmez. Orta hakeme doğru kararları iletmeli. Dzeko'nun golünde ofsayt yoktu. Ben de taktik kameradan olan açıyı kameranın önüne koydum. Biz tam sahayı, geniş açıyı gördük. Tek kelime etmedim, hakem üzerine baskı kurmadım. Hakemin çok sayıda soru işareti oluşturacak kararı var 1. dakikada. Dzeko'ya yapılan penaltı. Tadic'e atılan dirsek nedeniyle ikinci sarı karttan kırmızı, Dzeko'nun attığı gol. Sakince tepkimi gösterdim. O da sarı kart göstermeyi tercih etti."

Alex sözleri

"Güzel bir atmosfer vardı. Zemin harika değildi. Alex takımını iyi hazırlamış. Stratejik olarak güçlü ve iyiydi. Geleceği olan bir teknik adam. İnşallah bir gün Fenerbahçe'nin teknik direktörü olur."

"Gol çizgisi teknolojisi neden yoktu diye şaşırmışlardır"

"İngiltere'deki insanlar bu maçı izlediyse garip gelmiştir. Gol çizgisi teknolojisi neden yoktu diye şaşırmışlardır. Burada ilk dakikada oldu. Er ya da geç Türk futbolunda buna ihtiyaç var. Mümkün olduğu kadar çabuk gelmeli ki Türk futbolu 1 adım daha yukarı çıksın. Avrupa'da neredeyse her ülkede olan bir teknoloji."

Serhat Akın'a yapılan saldırı hakkında konuştu

"Bilgim yok. Umarım kendisi iyidir. Demek ki atışı yapan iyi değilmiş. Haberleri takip edemedim. Demek ki haberleri takip etmem gerekiyor ama gülünecek bir şey değil bu."

"Maç sonunda teknik direktörlerin yorgun görünmesi normaldir"

"Bilmiyorum. Bu sizin fikriniz. Yorgun değilim. Dün uyuyamadım, otelin etrafında parti vardı, yüksek sesli müzik, lazerler, gece 2'ye kadar sürdü. Oynamış olduğumuz 90 dakikada ben koşmuyorum belki ama ben de o maçı oynuyorum. Maç sonunda teknik direktörlerin yorgun görünmesi normaldir."

"
"