Gündem

Motosiklet kazalarında dikkat çekici artış; İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, trafik denetim verilerini açıkladı

"Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil,"

29 Eylül 2024 08:20

T24 Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın paylaştığı verilere göre, 2024'ün ilk sekiz ayında Türkiye genelinde 74 bin 451 motosiklet ve motorlu bisiklet kazası meydana geldi, bu kazaların yüzde 65.9'unda sürücülerin kusurlu olduğu belirlendi. Emniyet ve Jandarma Trafik Ekipleri tarafından 19-26 Eylül tarihleri arasında yapılan denetimlerde, 2 milyon 686 bin 321 araç kontrol edildi.

Kazalara dikkat çeken Yerlikaya, motosiklet sürücülerine daha dikkatli olmaları ve tüm trafik kurallarına uymaları çağrısında bulundu. Bakan, yolculukların insanları sevdiklerine kavuşturmak için olduğunu vurgulayarak, "Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil," dedi.

Denetimlerde, ışıklı ya da sesli uyarı işareti taşıyan cihazları mevzuata aykırı olarak kullanan 272 sürücüye, hız ihlali yapan 126 bin 331 sürücüye, periyodik muayenesi yapılmamış 27 bin 988 araca, emniyet kemeri kullanmayan 22 bin 201 sürücüye, sürücü belgesiz araç kullanan 17 bin 962 kişiye ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 10 bin 921 sürücüye ceza uygulandı. Toplamda 474 bin 317 araç ve sürücüye işlem yapıldı.

Bakan Yerlikaya, motosiklet kullanımındaki artan kazaların önlenmesi için yapılan denetimlerin yoğun bir şekilde devam edeceğini ve bu konuda Polis ve Jandarma Asayiş Motosikletli Timleri başta olmak üzere diğer birimlerin de destek vereceğini belirtti.


Şehzadenin Yüzyılı | İlber Ortaylı, Ertuğrul Osman'ı anlattı: Türk hanedanı kadar memleketine ihanet etmeyen, Cumhuriyet'e sadık insanlar yok

 

 

 

"
"