Yaşam

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen’den nem ve sıcaklık uyarısı: Dışarı çıkmayın

17 Temmuz 2024 21:38

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul için nem ve sıcaklık uyarısında bulundu. Hissedilen sıcaklığın 40 dereceden fazla olacağını belirten Şen, "Dışarı çıkmayın" dedi.

Yurt genelinde sıcak hava etkisi sürüyor. Meteoroloji'nin haftalık yayınlanan raporunda Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da yağışlar sürerken Batı'da sıcaklar devam edecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre Türkiye genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın güneydoğusu, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Afyonkarahisar çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan, Bolu, Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor.

Yurt genelinde mevsim normallerinin 3-7 derece üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının artmaya devam etmesi bekleniyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi, Kuzey ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan, Bolu, Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey kesimlerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuvvetli rüzgâr uyarısı

Rüzgârın, Marmara'nın güneyi, Kuzey ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Sıcaklık ve nem uyarısı

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, pazartesi gününden itibaren şehir genelinde nemin azalacağını tahmin ettiğini belirterek şu uyarılarda bulundu:

“Bugün İstanbul 36-37C. Şehir içinde 39-40C. Gökdelenlerin bölgesinde 41-43C olacaktır. Hissedilen sıcaklık daha da yüksek. Dışarı çıkmayın. Nem hala yüksek. Pazartesi gününden itibaren nemin azalacağını tahmin ediyorum.

Bugün öğlen yağışların Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan, Bolu, Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Yıldırım ani sel ve su baskınlarına dikkat. Ortalamanın 5-7 derece üzerinde olan hava sıcaklığı artmaya devam edecek.”

"
"