Gündem

Korkusuz yazarı: Roller tersine döndü, Erdoğan’la Özgür Özel sanki yer değiştirdiler

29 Eylül 2024 10:44

T24 Haber Merkezi

Korkusuz yazarı Can Ataklı, ana muhalefet partisi CHP’nin Genel Başkanı Özgür Özel’in New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında hazırlanan iddianamede, Türk iş insanlarınca binaya ruhsat verilmesi için verildiği iddialarıyla ilgili açıklamasını eleştirdi.

Özel’in “Türkiye’de didişiriz ama yurt dışında tek yumruk oluruz” mantığı ile millete şirin gözükmek için “Türkiye’nin asla rüşvet gibi olaylara karışmayacağını” dediğini yazan Ataklı, “Gel de gülme” yorumunu yaptı. “Özgür Özel’in o anda aklına Amerika’ya yapılan jestin aslında Atatürk’ün binbir emekle kurduğu orman çiftliğinin talanı olduğu gelmemiş galiba” diyen Ataklı, “Roller tersine döndü, Erdoğan’la Özgür Özel sanki yer değiştirdiler” başlıklı yazısında şunları kaydetti:

“Ülkenin muhalefeti yurt dışında hava atmak için rüşveti savunup aslanlar gibi Erdoğan’a sahip çıkarken, ülkeyi tek başına yöneten ise yabancılara Türk askerinden yakınıyor. Diyorum ya, Allah’ın hikmetinden sual olunmaz diye. Ama diyorum ki ‘Yüce Allah’ım, bunları niye bizim yaşadığımız döneme denk getirdin, bizim de günahımız var da yoksa cezamızı bu dünyada mı çekiyoruz?’”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


 

Şehzadenin Yüzyılı | İlber Ortaylı, Ertuğrul Osman'ı anlattı: Türk hanedanı kadar memleketine ihanet etmeyen, Cumhuriyet'e sadık insanlar yok

 

 

 

"
"