Gündem

Karar yazarı Beki: Ayşe Ateş'in anlattıklarını ihbar kabul edip 'gelin, nerelere uzandığını anlatın, kim dövdürmüş bu gazetecileri' diyen bir savcı duydunuz mu?

16 Temmuz 2024 09:51

Karar yazarı Akif Beki, Donald Trup'un uğradığı suikast girişimine AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in "demokrasilerde şiddet asla kabul edilemez" mesajını işaret eden Beki, "Dışarıda demokrat kesilip içeride siyasi şiddete tepkisiz ve seyirci kalacak değiller herhalde" dedi. Ayşe Ateş'in eşi Sinan Ateş Ülkü Ocakları Başkanı'yken gazetecilere yapılan saldırıları organize etmesini anlatmasına değinen Beki, "İhbar kabul edip ‘gelin, nerelere uzandığını bir de bize anlatın, kim dövdürmüş bu isimleri, sizden dinleyelim’ diye Ayşe Ateş’i çağıran bir savcı, mahkeme duydunuz mu? Onu geçin, iktidar partisi sözcülerinden ‘demokrasilerde şiddet asla kabul edilemez’ şeklinde bir duyarlılık gösterisine, en ufak bir tepkiye rastlıyor musunuz?" ifadelerini kullandı.

Karar yazarı Beki'nin "ABD’de şiddete karşı olmanın dayanılmaz hafifliği" başlıklı köşe yazısının ilgili bölümü şöyle:

"El memleketlerinde, özellikle de Batı’da, hele hele ABD’de yaşanan siyasi şiddet eylemlerine AK Parti’nin tepkisini biliyoruz. Her zaman çok duyarlılar.

AK Parti Sözcüsü Çelik, Trump’a geçmiş olsun mesajına şu cümleyle başladı:

'Demokrasilerde şiddet asla kabul edilemez.'

Peki Türkiye’de siyasi şiddet yaşanırsa aynı şey geçerli mi?

Ankara’da, gün ortasında bir siyasi cinayet işlendi. Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş öldürüldü. Eşi Ayşe Ateş de tüm bağlantılarıyla aydınlatılnası için peşini bırakmıyor, üstünü kapattırmıyor.

Bu sırada müthiş bir ifşaatta da bulundu.

Bir ara furyaydı, zülfüyâre dokunan gazeteciler sokakta saldırılara uğruyordu. Öldüresiye dövülüyorlardı.
İşte o saldırılar, planlı ve organizeymiş.

Ayşe Ateş kaçtır anlatıyor. Ülkü Ocakları Genel Başkanı’yken gazetecilere saldırıları eşiyle tartışmışlar. 'İki çocuğun var, sana yakışmıyor' demiş. Sinan Ateş’se 'bunu yapmak zorundayım, Genel Merkez’den talimat geliyor, yapmazsam ceza keserler' karşılığını vermiş.

Hatta Ayşe Ateş, eşinin Genel Başkanlıktan alınmasını bu tür bazı talimatlara uymamasıyla ilişkilendiriyor.

Kimlere saldırılmadı...

Iğdır Haber’in sahibi Metin Işık, Antalya Expres muhabiri İdris Özyol, Korkusuz gazetesinden Ahmet Takan ve Yeni Çağ’dan Orhan Uğuroğlu ile Halk TV’den Levent Gültekin, ayrıca Gelecek Partili Selçuk Özdağ vardı aralarında.

Yumruklu, sopalı, silahlı saldırılardı.

Şimdi o davaların seyrini değiştirecek bir tanık ve ifadesi çıktı ortaya.

İhbar kabul edip ‘gelin, nerelere uzandığını bir de bize anlatın, kim dövdürmüş bu isimleri, sizden dinleyelim’ diye Ayşe Ateş’i çağıran bir savcı, mahkeme duydunuz mu?

Onu geçin, iktidar partisi sözcülerinden ‘demokrasilerde şiddet asla kabul edilemez’ şeklinde bir duyarlılık gösterisine, en ufak bir tepkiye rastlıyor musunuz?

ABD’de doğru söyleyenler, Türkiye’de şaşıyor. Ele demokrasi dersi verip evde oralı bile olmuyorlar, zerre çekmiyor ilgilerini."

TIKLAYIN-ABD’de şiddete karşı olmanın dayanılmaz hafifliği

"
"