Gündem

İsmail Saymaz: Kamu görevlileri liderlerin elini öperse, devlet partilere boyun eğer

"Hatta tam aksine, teşkilat içerisinde Diyarbakırlı kimliğini öne çıkardığından söz ediliyor"

18 Temmuz 2024 09:43

Halktvcomtr yazarı İsmail Saymaz, bugünkü köşesinde Emniyet Özel Harekât Dairesi Başkanı Süleyman Karadeniz’in MHP lideri Devlet Bahçeli’nin elini öpmesinin yarattığı tartışmaları ele aldı. Saymaz, bu davranışın hem emniyet teşkilatında hem de İçişleri Bakanlığı'nda rahatsızlık yarattığını ve Karadeniz’in bu hareketinin teşkilata zarar verdiğini belirtti.

Saymaz, görüştüğü üst düzey emniyet yetkililerinin Karadeniz’in bu davranışını uygun bulmadığını ve Karadeniz’in ülkücü olmadığı halde Diyarbakırlı kimliğini öne çıkardığını söyledi. İçişleri Bakanlığı yetkilileri de, Karadeniz’in bu davranışını eleştirirken, bu hareketin üniforma taşırken kabul edilemez olduğunu ifade etmişler.

TIKLAYIN - Özel Harekât Başkanlığı'nı ziyaret eden Bahçeli'nin elini öpmek için sıraya girmişler!

Karadeniz'in Bahçeli'nin elini öpmesi, Bahçeli'nin Özel Harekât Dairesi'ne sekiz yıl sonra ilk kez gelmiş olmasına ve yaşına, devlet tecrübesine hürmeten gerçekleştiğini açıklamasına rağmen, Saymaz bu açıklamayı sorguladı ve diğer siyasi liderler benzer bir ziyaret gerçekleştirse Karadeniz'in aynı davranışı sergilemeyeceğini, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dahi el öptürmeye mesafeli olduğunu vurguladı.

"Emniyet Özel Harekât Dairesi Başkanı Süleyman Karadeniz’in MHP lideri Devlet Bahçeli’nin elini öpmesi hala tartışılıyor.

Görüştüğüm iki üst düzey emniyet yetkilisi, ki onlardan birisi ülkücü diye biliniyor, Karadeniz’in davranışının yakışıksız olduğunu ve teşkilata zarar verdiğini söylüyor.

Sordum:

“Karadeniz, ülkücü müdür?”

“Hayır” dediler.

Hatta tam aksine, teşkilat içerisinde Diyarbakırlı kimliğini öne çıkardığından söz ediliyor.

Karadeniz’in davranışı İçişleri Bakanlığı’nı çok rahatsız etmiş.

Bir bakanlık yetkilisi, “İzahı mümkün değil. O üniforma üzerindeyken, bu hareketi yapamaz” dedi.

Karadeniz’e yaptırım uygulanıp uygulanmayacağını sordum.

“Resmi olarak işlem yapılmaz” diye yanıt verdi.

Bu yanıttan, sözlü uyarıldığını anlıyorum..."

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

"
"