Spor

İş Bankası 100. yıl Satranç Süper Ligi’nin 5. Turunda, PAÜSA SK lider olarak yoluna devam ediyor

18 Temmuz 2024 18:09

Uygar Ulusan / Ankara 

Dünyanın en önemli satranç oyuncularının katıldığı Türkiye İş Bankası 100. yıl Satranç Süper Ligi’nde, 5. tur maçları oynandı. 5. turun ardından PAÜSA SK lider olarak yoluna devam etti.

Aralarında dünya sıralamasında ilk 10’da yer alan Şehriyar Memmedyarov’un da bulunduğu Türkiye İş Bankası 100. Yıl Satranç Süper Ligi’nde, 15 takım, 15 tur boyunca şampiyonluk mücadelesi verecek. Süper Lig mücadelesi 26 Temmuz’da Ankara Green Park Hotel’de sona erecek.

Beşinci tur öncesi sporcularla düzenlenen basın toplantısına katılan Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tülay ve Türkiye İş Bankası Genel Başkan Yardımcısı Suat Sözen, merak edilen soruları cevapladı. Sözen, satranç oynayan çocukların diğer çocuklara göre derslerinde daha başarılı olma sebebini anlattı. Sözen, “Aslında satranç oynamak zannedilenin aksine çocukları daha zeki yapmıyor. Satranç konsantrasyonu geliştirdiği için satranç oynayan çocuklar emsallerine göre derslerinde daha başarılılar. Bunun yanı sıra satranç oynayıp da kötü alışkanlığı olan çocuk neredeyse yok” dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tülay

“Burada olamayan yabancı sporcuların gözü kulağı burada”

İş Bankası 100. Yıl Satranç Süper Ligi hakkında düşüncelerini dile getiren TSF Başkanı Gülkız Tülay, şunları söyledi: 

“İş Bankası bu etkinliğimizin iki yıldır sponsoru. İş Bankası’nın satranca olan katkısı ölçülemez, maddi olarakta ölçülemez. Sporcularımız böyle bir etkinliğin var olmasından çok memnun. Turnuvamızda çok önemli sporcularımız var. Birçok büyük usta veya büyük usta olma yolunda ilerleyen sporcular mevcut. Bunların arasında dünya sıralamasında ilk 10 kişinin arasında yer alan Shakhriyar Mamedyarov’da var. Dünyanın en iyi satranç oyuncuları burada ve aynı zamanda burada olamayan yabancı sporcularında gözü kulağı burada.”

 

"
"