Çevre

Heyelan tehlikesi altındaki ilçede pek çok yapı boşaltıldı!

"Bu atıklar ilçenin birçok yerini etkileyerek büyük riskler oluşturuyor”

29 Eylül 2024 07:43

T24 Haber Merkezi

Elazığ Maden İlçesi'nde artan heyelan riski nedeniyle hükümet konağı ve emniyet müdürlüğü dahil pek çok yapı tahliye edildi!

Maden'de bakır madeni işletmelerinin sebep olduğu heyelan riski nedeniyle, Hükümet Konağı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü dahil olmak üzere ilçedeki 278 konut ve 232 iş yeri tahliye edildi. Ancak, mağdur olan yurttaşlar için henüz yeni yerler tahsis edilmediği bildirildi.

BirGün'ün aktardığına göre, uzun süredir Yıldızlar SSS Holding’in işlettiği, son zamanlarda ise Cengiz Holding’in ilgi gösterdiği Maden ilçesi, madencilik faaliyetlerinden kaynaklı 'doğal olmayan' heyelan riskiyle karşı karşıya. CHP Maden İlçe Başkanı Göksel İlhan, ilçedeki bakır fabrikasının atıklarının yıllarca belirli noktalara yığılmasının toprakta kaymalara neden olduğunu belirtti. İlhan, "Bu atıklar ilçenin birçok yerini etkileyerek büyük riskler oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

İlhan, tahliye edilen yurttaşların ekonomik ve sosyal kayıplarına dikkat çekerek, yetkililerden daha etkili tedbirler ve somut çözümler talep etti.

Cengiz Holding, maden işletmesi genişletmek için planladığı 9 milyar TL’lik yatırım ile ilgili ÇED sürecini başlattı.


 

Şehzadenin Yüzyılı | İlber Ortaylı, Ertuğrul Osman'ı anlattı: Türk hanedanı kadar memleketine ihanet etmeyen, Cumhuriyet'e sadık insanlar yok

 

 

 

"
"