Gündem

Hayvan hakları savunucularına Meclis önünde polis müdahalesi: Kendimizi Meclis'in önünde yakmaya hazırız

17 Temmuz 2024 18:19

Sokak hayvanlarına ‘ötanazi’ öngören kanun teklifini protesto etmek için TBMM önünde bir araya gelen hayvan hakları savunucularına polis ekipleri müdahale etti. Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan, “Benimle yüzlerce yaşam hakkı savunucusu, kendimizi Meclis'in önünde yakmaya hazırız. Biz bu canları öldürmeyeceğiz. Biz, hayatımızı ortaya koyuyoruz” diye konuştu.

Hayvan hakları savunucuları, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşmelerine başlanan ve sokak hayvanlarına ‘ötanazi’ öngören Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni protesto etmek için Meclis önünde bir araya geldi.

“Vicdan, merhabet, adalet”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, hayvanları vermiyoruz”, “Barınak demek katliam demek”, “Hayvan, yaşam, özgürlük”, “Sokak hayvanları sahipsiz değildir” sloganları atan yaşam savunucuları, polisin 'dağılın’ uyarısı üzerine oturma eylemi yaptı. Güvenlik güçleri, hayvan hakları savunucularını Meclis önünden uzaklaştırdı.

Şefkat-Der Başkanı Bulan: Herkes haddini bilsin

Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan, milletvekillerine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek “Benimle yüzlerce yaşam hakkı savunucusu, kendimizi Meclis'in önünde yakmaya hazırız. Biz bu canları öldürmeyeceğiz. Biz, hayatımızı ortaya koyuyoruz. Gezi olayları da böyle başladı. Bu olayları büyütmeyin. Bir gün, hayvan soykırımı suçluları olarak bağımsız yargı sizi yargılar. Konumunuz ne olursa olsun bağımsız yargının karşısına bir gün çıkacaksınız. Kimse yaşam hakkını oylama konusu yapamaz. Herkes haddini bilsin" diye konuştu. (ANKA)

 

 

"
"