Gündem

Hayvan çiftliği inşaatında çökme: 1 işçi öldü, 1 işçi yaralı

15 Temmuz 2024 16:34

Bingöl'de hayvan çiftliği inşaatında çatı ve duvarların çökmesi sonucu enkaz altında kalan işçilerden S.Ö. (45) hayatını kaybetti, H.A. yaralandı.

Olay, 15.00 sıralarında merkeze bağlı Garip köyünde meydana geldi. Köyde yapımı süren büyükbaş çiftliğinin çatı ve duvarları, çalışma sırasında henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü.

2 işçi, enkaz altında kaldı. İhbarla bölgeye sağlık, UMKE, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışması ile işçiler S.Ö. ve H.A., enkaz altından çıkarıldı.

Kontrolde S.Ö.'nün hayatını kaybettiği belirlendi. H.A. da ilk müdahalenin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. S.Ö.'nün cenazesi otopsi için morga götürülürken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Vali Usta'dan açıklama

Vali Ahmet Hamdi Usta, beraberinde İl Jandarma Komutanı Bilgihan Yeşilyurt ile merkeze bağlı Garip köyünde S.Ö.'nün (45) hayatını kaybettiği, H.A.'nın yaralandığı, çiftlik inşaatının olduğu bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Olayla ilgili soruşturmanın yürütüldüğünü belirten Vali Usta,  şunları söyledi:

"İlk izlenimlere göre 100 başlık bir besi ve süt üretim ile ilgili ağıl inşaatı var. O inşaatta teknik anlamda birtakım sıkıntılar nedeni ile işletme sahibinin müteahhidi bilgilendirme sonucunda, yine son bilgiye göre 4 işçinin işletme sahibinden habersiz buraya geldiği, çalışırken saat 14.00-15.00 civarında yeni yapılan çatının çökmesi sonucu 2 işçinin enkaz altında kaldığı ve üzerine düşen kolonlardan yaralandığı, birinin hayatını kaybettiği, birinin de yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı bilgisi bize ulaştı. Tabii olaya cumhuriyet savcılığa da intikal etti. Şu anda onlar ayrıntılı bir şekilde incelemelerini yapıyorlar. Bununla ilgili adli tahkikat devam ediyor. Ayrıca biz de valilik olarak eksikliklerle ilgili idari tahkikat başlatıyoruz. Tabii çok acı bir durum, vefat eden arkadaşımız Bingöl’den değil. Dışarıdan buraya çalışmaya gelen arkadaşlar olduğunu düşünüyoruz. Merhum arkadaşımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralı olarak hastanede yatan arkadaşımıza da inşallah acil şifalar diliyoruz. Bir daha böyle acı ve elim olayları Bingöl’ümüze, milletimize Rabbim yaşatmasın" 

"
"