Ekonomi

Emek Partisi fındık için taleplerini açıkladı: Taban fiyatı 180 lira olmalı

11 Temmuz 2024 13:55

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasın Uzun, “İktidarın ne kadar taban fiyat açıklayacağını beklemeyelim. Buğday ve çay üreticileri mağdur edildi, fındık üreticileri de mağdur edilmek isteniyor” diyerek, fındık üreticilerini dayanışmaya çağırdı. Uzun, fındığın taban fiyatının 180 lira olması gerektiğini söyledi.

Fındığın maliyet hesabını yaparak taban fiyatın 180 TL olması için çalışmalarını sürdüren Emek Partisi Ordu İl Örgütü, fındık üreticilerini bilinçlendirmek amacıyla Ordu merkez, mahalle ve sokaklarda bildiri dağıtımı yaparak “Fındığımıza sahip çıkalım” çağrısı yaptı.

Emek Partisi Ordu İl Başkanı Yasin Uzun, bildiri dağıtımının ardından yaptığı açıklamada, ''Bilimsel veriler kullanılarak 1 kilogram fındığın maliyetinin hesabını yaptık. Üreticinin kendi emeğini masraf olarak görmeyen anlayışı da kabul etmiyoruz. Üreticinin emeği de masraf hanesine yazılır. Bu bilimsel çalışmamızın alternatifini iddia edenlerle de tartışırız" dedi.

"Buğday ve çay üreticileri mağdur edildi, fındık üreticileri de mağdur edilmek isteniyor" diyen Uzun, “Emek bizim, fındık bizim. Fındığımıza sahip çıkalım. 1 kilogram fındığın maliyeti 123,73 TL. Kâr ve standart geçim payı, enflasyon farkıyla taban fiyat 180 TL olmalı. Sesimizi, talebimizi, tepkimizi yükseltelim. Hükümetin fiyat açıklamasını beklemeyelim. Düşük taban fiyat açıklanınca tepki göstermek işe yaramaz. Geç kalınır, yakında hasata başlayacağız. Evde, işyerinde, sokakta, kahvehanelerde talebimizi dillendirelim. Birleşerek kazanırız. Parti, sendika, dernek farkı gözetmeden fındık üreticileri olarak mücadele etmeliyiz'' diye konuştu.

"
"