Politika

CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'den Gürsel Tekin'e "art niyetli" çıkışı: Siyaset öncelikle samimiyettir

16 Temmuz 2024 20:42

T24 Haber Merkezi

Eski CHP'li isim Gürsel Tekin, gazeteci Eray Görgülü'nün paylaştığı ve Ankara Çankaya sınırları içinde olduğu yazılan, yere atılmış çöplerle dolu bir sokağın fotoğrafını alıntılayarak Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'i etiketledi. Paylaşımında "Biliyorum ki asla böyle manzaraları kabul etmezsin, gençler bayrağı daha ileri taşımalı" ifadelerine yer veren Tekin'e Güner'den cevap geldi. İlgili alanın Çankaya sınırları içinde olmadığını söyleyen Güner, "Siyaset öncelikle samimiyettir. Gerçekten yanımızda olsanız böyle bir mesajı paylaşmak yerine işin doğrusunu öğrenme ve uyarma gayretinde bulunurdunuz" dedi, "İfade ettiğiniz gibi, art niyetli her türlü yaklaşıma rağmen, biz gençler ve sosyal demokratlar bayrağı daha ileriye taşıyacağız" ifadelerine yer verdi. Çankaya Belediyesi'nin resmi hesabından da alanın Yenimahalle Belediyesi sınırları içinde olduğu bilgisi paylaşıldı.

"Ankara’nın merkez noktalarında zaten böyle bir manzara kabul edilemez"

Görgülü, Ankara'da Armada Alışveriş Merkezi ile Koç Kuleleri arasında yer alan bir sokakta bulunan çevre kirliliğini fotoğraflayıp sosyal medyada paylaştı. Paylaşımına Çankaya Belediyesi'ni etiketleyen Görgülü'nün tweetini alıntılayan Tekin, "Biliyorum ki asla böyle manzaraları kabul etmezsin, Ankara’nın merkez noktalarında zaten böyle bir manzara kabul edilemez, lütfen tüm gücümüzle yanında olduğumuzu bil, gerekeni yapacağına inanıyorum. Gençler bayrağı daha ileri taşımalı…" diye yazdı.

"Gerçekten yanımızda olsanız doğrusunu öğrenme, uyarma gayretinde bulunurdunuz"

Tekin paylaşımına cevap veren Güner, şu ifadeleri kullandı:

"Gürsel Bey , ilgili alan her ne kadar Çankaya değil de bir başka ilçenin sınırlarında olsa da gerekli müdahalenin yapıldığı bilgisini arkadaşlarımdan aldım. Siyaset öncelikle samimiyettir. Gerçekten yanımızda olsanız böyle bir mesajı paylaşmak yerine işin doğrusunu öğrenme ve uyarma gayretinde bulunurdunuz. Ben bu hassasiyetle yaklaşarak size telefonla ulaşma ve doğru bilgiyi aktarma yolunu seçtim ama size telefonla ulaşmak maalesef mümkün görünmüyor. Çankaya’da tüm emekçi arkadaşlarımız 7 gün 24 saat, zaman mefhumu gözetmeksizin daha yeşil ve temiz bir kent için çalışıyor. Yine de bir eksiğimiz olduğunda sizin aksinize bize herkes her mecradan kolaylıkla ulaşabilir, biz de varsa eksiğimizi gideririz. İfade ettiğiniz gibi, art niyetli her türlü yaklaşıma rağmen, biz gençler ve sosyal demokratlar bayrağı daha ileriye taşıyacağız."

Görgülü'nün fotoğraflı paylaşımına da Çankaya Belediyesi'nden de alanın Yenimahalle Belediyesi sınırları içinde olduğu cevabı geldi.

 

"
"